Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εργαστήρι παραδοσιακού πολυφωνικού τραγουδιού

Εργαστήρι παραδοσιακού πολυφωνικού τραγουδιού

0

Μαθήματα από τις 6 Οκτωβρίου στο Λύκειο των Ελληνίδων με τη Στέλλα Γκρήγκοβιτς

Το παραδοσιακό πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί ιδιαίτερο δείγμα της προφορικής μουσικής, καθώς μέσα του κρύβεται η σημασία που έχει για τον άνθρωπο, το τραγούδισμα μέσα σε μια κοινότητα, σε μια ομάδα.

Το συγκεκριμένο εργαστήρι τραγουδιού, που διοργανώνεται από το Λύκειο των Ελληνίδων, απευθύνεται σε όσους αρέσει και θέλουν να τραγουδούν στοχεύοντας στη διερεύνηση του μουσικού οργάνου που λέγεται φωνή, καθώς και στην καλλιέργεια της επικοινωνίας των μελών ενός φωνητικού συνόλου. Στα πλαίσια αυτού του εργαστηρίου θα εξερευνηθούν οι σωματικές διεργασίες που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία του ήχου, την αναπνοή και τον έλεγχό της, τη φθογγοποίηση και τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται σε ένα μουσικό κείμενο. Επίσης, στόχος είναι η καλλιέργεια των εκφραστικών δεξιοτήτων, μέσα από την αλληλεπίδραση και δημιουργική διάδραση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σε φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς και πολυφωνικά τραγούδια.

Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις. Απαραίτητα εργαλεία συμμετοχής η ομαδική διάθεση, η όρεξη για δουλειά και η αγάπη για το τραγούδι.

Πληροφορίες

Έναρξη: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ώρα: 20.30 – 22.00

Πληροφορίες – Εγγραφές: 2541 028188

Δευτέρα- Παρασκευή:18.30 – 20.30 & Σάββατο 11.30-13.00

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σχεδιασμός – Εμψύχωση εργαστηρίου: Στέλλα Γκρήγκοβιτς

H Στέλλα Γκρήγκοβιτς μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο, από το οποίο φεύγοντας – εκτός από το απολυτήριο – πήρε και την αγάπη της για τη μουσική και το θέατρο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Θεατροπαιδαγωγική στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Master) της σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου (UDK) με υποτροφία του Ινστιτούτου Roza Luxenburg.

Έχει μεγάλη εμπειρία και συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δύο λαλούν και όλοι διαβάζουν…»: Λέσχη ανάγνωσης στο Μουσείο

Νέο εργαστήριο για παιδιά με τη Δήμητρα Πυργελή   Η λέσχη ανάγνωσης «Δύο λαλούν και ό…