Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Έρχονται μαγικές βραδιές στην Παλιά Πόλη

Έρχονται μαγικές βραδιές στην Παλιά Πόλη

0

Όλα είναι έτοιμα για τις Γιορτές μας μετά από αποχή δύο χρόνων λόγω πανδημίας – Πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία της πόλης

 

Πρόεδρος  Κέντρου Πολιτισμού Η. Ασκαρίδης: « Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά Αναμένουμε κόσμο από Βουλγαρία, Τουρκία , Ρουμανία αλλά και Βρετανία»

 

 

Η παλιά Ξάνθη, μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι, αυθεντικό σκηνικό της Ξάνθης του μεσοπολέμου, σημείο αναφοράς αρχιτεκτονικής καλαισθησίας ανοίγει και φέτος τις πύλες της και την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τους επισκέπτες της και υπόσχεται νύχτες μαγικές, γεμάτες με μουσική και τραγούδια από  καταξιωμένους καλλιτέχνες, λαογραφία, γλεντζέδικες βραδιές στα στέκια των συλλόγων με μυρωδιές και γεύσεις και πολιτιστική «τροφή» με εικαστικά δρώμενα. Μαγικές βραδιές σ’ ένα τόπο μαγικό!

Όλα είναι έτοιμα για τις Γιορτές Π. Πόλης

«Ας αρχίσουν  οι Γιορτές» είναι το σύνθημα που δίνει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης επισημαίνοντας ότι όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο γεγονός της πόλης μας που διανύει το 31ο  έτος της διαδρομής. Μετά από δύο χρόνια αναστολής της διοργάνωσης  λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας η αδημονία είναι μεγαλύτερη όπως και η προσδοκία για μια επιτυχημένη διοργάνωση με πολύ κόσμο. Και οι οιωνοί είναι άριστοι: « Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι ξενοδόχοι με έχουν διαβεβαιώσει ότι έχουμε πληρότητα. Αναμένουμε κόσμο από Βουλγαρία , Τουρκία , Ρουμανία αλλά και Βρετανία. Γκρουπ από την Χαλκίδα που θα έρθει με αφορμή τις γιορτές μας ζήτησαν ξενάγηση στην Π. Πόλη. Μετά από δύο χρόνια που δεν μπόρεσαμε να τις διοργανώσουμε και αυτό ήταν ένα μεγάλο  πλήγμα για την τοπική οικονομία, τώρα είμαστε χαρούμενοι και έχουμε μεγαλύτερες προσδοκίες».

Πρόγραμμα για όλα τα γούστα – Αυστηρή τήρηση  του ωραρίου από τους συλλόγους

Σ’ ότι  αφορά το πρόγραμμα των Γιορτών ο κ. Ασκαρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα ώστε να καλύψουμε τις προτιμήσεις όλων των ηλικιών αλλά και για όλα τα ενδιαφέροντα. Η Επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης θα πραγματοποιηθεί από το δήμαρχό μας στις 8.30 του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Χρήστο Νικολόπουλο και με τις τρεις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου. Καλούμε όλο τον κόσμο της Ξάνθης να πλαισιώσει τις Γιορτές. Παράλληλα ζητάμε την κατανόηση από τους συμπολίτες μας που διαμένουν στον οικισμό. Θα κρατηθεί αυστηρή τήρηση του ωραρίου όπως έχει καθοριστεί δηλαδή μετά τις 11 να χαμηλώνει η μουσική στα στέκια των συλλόγων και μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα να έχουν κλείσει τα στέκια.

Κάρτες για  τους κατοίκους της Π. Πόλης και αυξημένη αστυνόμευση

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος διανέμει κάρτες σ΄ όλους τους κατοίκους της Π. Πόλης  ώστε να μπορούν να κινούνται στον οικισμό ενώ θα υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση τόσο από αστυνομικούς όσο και από σεκιούριτι, προς αποφυγή εκτρόπων και παραβίασης ωραρίου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι τα στέκια των συλλόγων ανέρχονται σε 30 συνολικά και ήδη έχουν ολοκληρώσει  τις προετοιμασίες για  να δεχτούν το κόσμο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …