Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενίσχυση του Νοσοκομείου Ξάνθης ζητά από τον Υπουργό Υγείας ο Εμπορικός Σύλλογος

Ενίσχυση του Νοσοκομείου Ξάνθης ζητά από τον Υπουργό Υγείας ο Εμπορικός Σύλλογος

0

Σε επιστολή του υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό και με διασώστες του ΕΚΑΒ

Προτείνει τη δημιουργία ΙΕΚ του ΕΚΑΒ, με εκπαίδευση στην ειδικότητα «Διασώστης –Πλήρωμα Ασθενοφόρου» στην Ξάνθη

Με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης αναφέρεται στο θέμα της υποβάθμισης των Υπηρεσιών του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης. Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει πως σήμερα το Νοσοκομείο λειτουργεί ως «περιφερειακό κέντρο υγείας» κάτι που προκαλεί προβληματισμό. Τέλος, προβάλλει αιτήματα για άμεση επάνδρωσή του με ιατρικό προσωπικό, προκρίνει τη δημιουργία βάσης τοπικού ΕΚΑΒ Ξάνθης, όπως επίσης και τη στελέχωση των κατά τόπους κέντρων υγείας της ΠΕ Ξάνθης με επιστημονικό ιατρικό προσωπικό και με ανθρώπινο δυναμικό για τα νέα ασθενοφόρα επισημαίνοντας καταληκτικά τη δημιουργία Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΕΚΑΒ στην ΠΑΜΘ με έδρα την Περιφέρεια Ξάνθης.

Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, η δημιουργία του Νέου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης πριν από χρόνια αποτέλεσε τομή για την τότε υγειονομική κάλυψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στελεχωμένο με επαρκή άξιο επιστημονικό και στελεχιακό προσωπικό.

Τα χρόνια που κύλησαν σημαδεύτηκαν όμως  από μια συνεχή αποδόμηση στην λειτουργία του. Η σημερινή κατάστασή του  να λειτουργεί σχεδόν ως «περιφερειακό κέντρο υγείας» και όχι ως νοσοκομείο αναφοράς, μας προβληματίζει σε πολύ ανησυχητικό βαθμό.

Προτείνουμε την άμεση επάνδρωση με επιστημονικό ιατρικό ανάλογο προσωπικό. Επίσης την δημιουργία βάσης τοπικού ΕΚΑΒ Ξάνθης και στελέχωση αυτού με ικανό ανθρώπινο προσωπικό αλλά και με ανάλογη υποστήριξη νέων υπερσύγχρονων ασθενοφόρων.

Ακόμη τα κατά τόπους κέντρα υγείας της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης θα πρέπει να επανδρωθούνε και αυτά αναλόγως με επιστημονικό ιατρικό προσωπικό και με ανθρώπινο δυναμικό για τα νέα ασθενοφόρα.

Κλείνοντας υποστηρίζουμε και μία τολμηρή πρόταση  για την δημιουργία επιτέλους και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την περιφέρεια Ξάνθης, Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΕΚΑΒ, με  εκπαίδευση στην ειδικότητα «Διασώστης –Πλήρωμα Ασθενοφόρου».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε σε:

-Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

-Αντιπεριφέρεια Ξάνθης,

-Δήμο Ξάνθης, Δήμο Αβδήρων, Δήμο Τοπείρου, Δήμο Μύκης

-Βουλευτές Περιφερειακής ενότητας Ξάνθης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη διεκδικεί την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Ξάνθη – Δράμα

Το μείζον ζήτημα τουριστικής σημασίας έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων σε συνάν…