Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδηλώσεις μνήμης την Κυριακή για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Εκδηλώσεις μνήμης την Κυριακή για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

0

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης

Με τον Ν. 2645/1998 (Π.Δ 304/2001) καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Φέτος, οι εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Για τον εορτασμό της ημέρας στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Ώρα 8:00. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ ́Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού

Αγήματος.

Ώρα 10.15. Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος. Θα ακολουθήσει ομιλία από την καθηγήτρια Θεολόγο του 2ΟΥ Γενικού Λυκείου Ξάνθης, κα Πόπη Κλούρη.

Ώρα 10:45. Κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, από τους Βουλευτές, το Στρατηγό Διοικητή Δ ́ ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Διοικητή του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγος, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, το Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Τιμές θα αποδοθούν από το Δ ́ Σώμα Στρατού.

Ώρα 18:50. Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ ́Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Με χτυπήματα στην πλάτη» επέστρεψαν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το «θεαθήναι» – Φωνάζουν για  την αδικία …