Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις για το 7ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην Κομοτηνή

Εκδηλώσεις για το 7ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην Κομοτηνή

0

Θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2022 με ομιλία για το μοναστηριακό κέντρο του Παπικίου όρους και συναυλία με την Σαβίνα Γιαννάτου

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε και η σήμανση του μοναστηριακού συγκροτήματος Ληνού, με την ανάρτηση 3 μεταλλικών πινακίδων σε σημεία της περιοχής

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2022. Σκοπός της θεσμοθετημένης διοργάνωσης είναι η συμβολή στη σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή πολιτιστική- τουριστική δραστηριότητα. Ο θεματικός άξονας των φετινών δράσεων αναφέρεται στο Παπίκιο Όρος της Ροδόπης, ένα από τα κύρια κέντρα βυζαντινού μοναχισμού των Βαλκανίων.

Η εναρκτήρια τελετή του VIA EGNATIA στην ΠΕ Ροδόπης περιλαμβάνει ομιλία- παρουσίαση με θέμα «Το μοναστηριακό κέντρο του Παπικίου όρους ως ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον» από την Δρ. Νάγια Δαλακούρα, αρχαιολόγο και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου κι ώρα 19:00 στο Βυζαντινό Κάστρο Κομοτηνής.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Σαβίνα Γιαννάτου κι ο σολίστ κλασσικής κιθάρας Κώστας Γρηγορέας σε μια μοναδική μουσική συνάντηση θα παρουσιάσουν ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι σε διαφορετικές χώρες και εποχές.

Επίσης, στις δράσεις του φετινού προγράμματος περιλαμβάνεται επίσκεψη και ξενάγηση στο μοναστηριακό συγκρότημα του Ληνού από τη Δρ.Ν. Δαλακούρα, αρχαιολόγο, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, με ώρα αναχώρησης στις 10:00 το πρωί, μπροστά από το κτίριο της ΠΕ Ροδόπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης ενέταξε και υλοποίησε  στο πλαίσιο της διοργάνωσης, τη σήμανση του μοναστηριακού συγκροτήματος Ληνού, με την ανάρτηση 3 μεταλλικών πινακίδων σε σημεία της περιοχής, οι οποίες απεικονίζουν φωτογραφίες του μνημείου και παρέχουν στοιχειώδεις ιστορικές πληροφορίες γι΄αυτό.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2531350130

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…