Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 στην Ξάνθη

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 στην Ξάνθη

0

«Συνδυάζω- μετακινούμαι» στις 19 έως 22 Σεπτεμβρίου

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως σημαντικός θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, αλλά και την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο.

Το σύνθημα για το 2022 είναι: «Καλύτερες συνδέσεις» και το θέμα των δράσεων: «Συνδύασε και Μετακινήσου – Ο πλανήτης είναι στα χέρια σου».

Η επιλογή του φετινού θέματος-συνθήματος στοχεύει στην ώθηση και παρότρυνση των πολιτών να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς, ανακαλύπτοντας παράλληλα την ομορφιά της πόλης τους και αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία, με την ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησής τους.

Ο Δήμος Ξάνθης με στόχο την προαγωγή ενός τρόπου ζωής περισσότερο δραστήριου και φιλικού προς το περιβάλλον συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (19-22/9) με μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, αλλά και ενθάρρυνσης των κατοίκων της πόλης να επιλέγει βιώσιμους τρόπους μεταφοράς.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δευτέρα 19 .9.2022

-13.00: Ομιλία στο 1ο Λύκειο Ξάνθης με θέμα «Ποιότητα Αστικού Περιβάλλοντος» από τον κ. Ζώρα Σταμάτιο, Αν. καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ. Συμμετοχή μαθητών Λυκείου στη δράση «Εικονικών κλήσεων» για παράβαση του Κ.Ο.Κ. σε οχήματα και φορτηγά σε κεντρικά σημεία της πόλης (π.χ. παράνομη στάθμευση).

-Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» παροτρύνει τα μέλη του να μετακινηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης προκειμένου να αιμοδοτήσουν. Τις πρωινές ώρες από τις 08:30πμ έως τις 14:00μμ και το απόγευμα από τις 17:30μμ έως και τις 19:30μμ προσκαλεί τα μέλη  να αιμοδοτήσουν στη διεύθυνση αιμοδοσίας. «Προσπαθούμε να μετακινηθούμε είτε με τα ποδήλατα μας είτε χρησιμοποιώντας τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης μας, προκειμένου να συνηθίσουμε στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής μας ακόμα και για την εθελοντική προσφορά μας».

Τρίτη 20.9.2022

-10.30-11.30. Στο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στην κεντρική πλατεία Ξάνθης τραγουδάμε μαζί με τον Αντώνη και ζωγραφίζουμε στέλνοντας τα δικά μας μηνύματα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

-Ενημέρωση  στο 10ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή-Οδική Ασφάλεια» από το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης

-Συμμετοχή μαθητών Λυκείου στη δράση  «Εικονικών κλήσεων» για παράβαση του Κ.Ο.Κ. σε οχήματα και φορτηγά σε κεντρικά σημεία της πόλης ( π.χ. παράνομη στάθμευση ).

-Ανάπλαση παρτεριών με χρυσάνθεμα στην Κεντρική πλατεία καθώς και σε κεντρικά σημεία της πόλης από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης.

Τετάρτη 21.9.2022

-10.00. Ενημέρωση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή-Οδική Ασφάλεια» από το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης

-18.30. Ποδηλατάδα για όλους με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία Ξάνθης (Ρολόι). Διάρκεια μία ώρα περίπου με τη συνδιοργάνωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ»

Συστήνεται κράνος και απαιτείται συνοδεία γονέων στα πολύ μικρά παιδιά.

-18.00-20.00. Στο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στην Κεντρική πλατεία Ξάνθης ανοιχτό Εργαστήρι Ρομποτικής & Καλλιτεχνικών «Μετακινούμαι με ποδήλατο». Ανοιχτή προς συμμετοχή του κοινού (κυρίως για παιδιά 5-12 ετών).

Πέμπτη 22.9.2022

-18.00-20.00. Στο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στην κεντρική πλατεία Ξάνθης ανοιχτή επίδειξη Πολεμικών Τεχνών – Χορού – Μουσικής. Ανοιχτή προς συμμετοχή του κοινού (κυρίως για παιδιά 5-12 ετών).

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αύξηση σπουδαστών στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

2.334 σπουδαστές εγγράφηκαν για το α’ εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2023-23 έναντι 1.832 τη…