Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δέσμευση Συρίγου για άμεσο χαρακτηρισμό του χώρου εκπαίδευσης για το νέο δημοτικό σχολείου του Δροσερού

Δέσμευση Συρίγου για άμεσο χαρακτηρισμό του χώρου εκπαίδευσης για το νέο δημοτικό σχολείου του Δροσερού

0

Την Παρασκευή ο υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το ακίνητο του ΙΝΔΕΔΙΒΙΜ με το δήμαρχο και τη διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

 

Τη διαβεβαίωση ότι θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ανέγερση μιας σχολικής μονάδας «που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός καλού δημοτικού σχολείου» εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, κατά την επίσκεψή του στο Δροσερό.

Την  Παρασκευή το μεσημέρι, δύο μέρες μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο Υφυπουργός, καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Εύη Στυλιανίδου επισκέφθηκαν το ακίνητο, που πρόσφατα περιήλθε στο Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας και για το οποίο η δημοτική αρχή σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Δημοτικού Σχολείου.

Ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι βασικό μέλημα, είναι ο χαρακτηρισμός του ακινήτου ως «χώρος εκπαίδευσης» και τόνισε ότι η συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο, τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ θα εστιάσει στην προσπάθεια για την αποφυγή των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, που θα προκύψουν, σε κεντρικό επίπεδο.

«Προτεραιότητά μας είναι πάντα η δημόσια εκπαίδευση. Όταν αυτή αφορά σε έναν οικισμό, όπως το Δροσερό, αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία», σημείωσε.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι ξεκινά μια περίοδος συνεργασίας για την επίτευξη του στόχου, «τη δημιουργία ενός σύγχρονου, πρότυπου Δημοτικού Σχολείου για τα παιδιά του Δήμου μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη διεκδικεί την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Ξάνθη – Δράμα

Το μείζον ζήτημα τουριστικής σημασίας έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων σε συνάν…