Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις για το πρόβλημα με τα κουνούπια στην ορεινή περιοχή ο Ιρφάν Χατζηγκενέ

Δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις για το πρόβλημα με τα κουνούπια στην ορεινή περιοχή ο Ιρφάν Χατζηγκενέ

0

Χαρακτήρισε ανενημέρωτη και αδιάφορη τη διοίκηση της Περιφέρειας, μετά τη συζήτηση της επερώτησής του στο περιφερειακό συμβούλιο

Ανενημέρωτους και αδιάφορους χαρακτήρισε τους διοικούντες για τους ορεινούς όγκους των ΠΕ Ξάνθης και ΠΕ Ροδόπης, ο περιφερειακός σύμβουλος με την «Περιφερειακή Σύνθεση» και αντιπρόεδρος του Π.Σ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, μετά τη συζήτηση των επερωτήσεών του στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Σε σχετική δήλωση ο ίδιος ανέφερε: «Αδιάβαστοι» είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για τα μέλη της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, που κλήθηκαν να απαντήσουν στις επερωτήσεις του Περιφερειακού Συμβούλου Ιρφάν Χατζηγκενέ οι οποίες ήταν στοχευμένες στα προβλήματα των οικισμών στους ορεινούς όγκους της ΠΕ Ξάνθης και της ΠΕ Ροδόπης.

Στην πρώτη επερώτηση, οι διοικούντες ρωτήθηκαν για το μείζον πρόβλημα συγκέντρωσης εντόμων (κουνουπιών και μυγών) σε οικισμούς του ορεινού όγκου Ξάνθης σε σημείο που η καθημερινότητα των κατοίκων είναι πλέον αφόρητη, αλλά η απάντηση ήταν «μισόλογα». Τόσο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, όσο και ο Περιφερειάρχης προσπάθησαν να μπαλώσουν τις αστοχίες τους, αλλά κανείς δεν απάντησε σοβαρά αν γνωρίζει το πρόβλημα στο μέγεθος του και αν όντως τα χρήματα που δίνονται για τους ψεκασμούς πιάνουν τόπο. Ωστόσο, κρατούμε τη δέσμευσή τους για τον επανασχεδιασμό του επόμενου προγράμματος ψεκασμών με το νέο έτος, αν και από τώρα ξέρουμε ότι θα αποτύχουν λόγω της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν τα πάντα. Θεωρούμε δε, τραγικό, το γεγονός ότι ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ανενημέρωτος για τη συγκέντρωση λυμάτων σε συγκεκριμένους οικισμούς του ορεινού όγκου της ΠΕ Ξάνθης, που δημιουργεί σωρεία προβλημάτων και κινδύνων για τη δημόσια υγεία.

Η δεύτερη επερώτηση αφορούσε τον ορεινό όγκο της ΠΕ Ροδόπης και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων εκεί  με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης να απαντάει ότι σε διάστημα τριών ετών έχει επισκεφτεί το σύμπλεγμα των οικισμών μόλις δύο φορές! Σε αυτές τις επισκέψεις μάλιστα, όπως είπε χωρίς ντροπή, διαπίστωσε ότι όλα είναι τέλεια.

Τίποτα δεν είναι τέλειο, όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά. Και όσο και αν προσπαθούν ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του να κρύψουν τα λάθη και τις αδυναμίες τους, η κατάσταση που έχουν δημιουργήσει είναι τόσο αφόρητα απελπιστική που μιλάει από μόνη της.

Ξέρουμε πλέον ότι δεν μπορούν να διορθώσουν τίποτα. Είναι παντελώς ανίκανοι να παραγόντων έργο ουσίας και να βοηθήσουν τους κατοίκους της Περιφέρειας μας να έχουν μία καλύτερη καθημερινότητα. Ευτυχώς για όλους μας, ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα γι’ αυτούς!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δεύτερη εβδομάδα «Κλειστόν» στην Υπηρεσία Δόμησης Ξάνθης  

Δεν απεργούν αλλά απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι στην ΥΔΟΜ Ξάνθης   «Έμφραγμα» …