Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: «Ζητήθηκαν 23 θέσεις προσωπικού και εγκρίθηκαν 6 για την ΠΑΜΘ»

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: «Ζητήθηκαν 23 θέσεις προσωπικού και εγκρίθηκαν 6 για την ΠΑΜΘ»

0

Για απαξίωση της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης κάνει λόγο η παράταξη

Τη διαμαρτυρία της για τις ελάχιστες, όπως κρίνει, θέσεις προσωπικού που εγκρίθηκαν για την Περιφέρεια ΑΜΘ εκφράζει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία υποστηρίζοντας ότι η Κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την «αδιαφορία» της σε ζητήματα Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρει η παράταξη σε ανακοίνωσή της: «η λογική του συγκεντρωτικού κράτους αφαιρεί συνεχώς από την Αυτοδιοίκησση αρμοδιότητες και πόρους. Η κατάσταση με το προσωπικό είναι τραγική και σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος σε θέση ευθύνης και ιδιαίτερης σημασίας (όπως κτηνίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, επόπτες υγείας, μηχανικοί, γεωπόνοι φυτοϋγεινομικοί ελεγκτές  κλπ). Αντίθετα, με το σύστημα κινητικότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, έχει επέλθει η πλήρης απομύζηση στελεχών των Περιφερειών της επαρχίας προς το κέντρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή και σε πιο “μαλακές” υπηρεσίες.

Την προσεχή Δευτέρα, η Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ (γιατί άραγε η Οικονομική Επιτροπή;) καλείται να κατανείμει 6 θέσεις ΙΔΟΧ έναντι 23 που είχε ζητήσει με προηγούμενη απόφασή της. Επειδή έτσι έκρινε η κεντρική Διοίκηση, η οποία δεν ξέρει πως να βολέψει την πληθώρα των …δικών της υπαλλήλων. Ότι μόνο 6 θέσεις επιστημονικού δυναμικού είναι «απαραίτητες» για την ΠΑΜΘ από τις 23 που ζητήθηκαν. Τι κι αν από το 2011 που ξεκίνησαν την λειτουργία τους οι αιρετές περιφέρειες το μόνιμο προσωπικό της ΠΑΜΘ έχει μειωθεί κατά 45%. Αυτό δυστυχώς δεν τους νοιάζει…

Όλα αυτά τα φαινόμενα οδηγούν στην απαξίωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, της μετατροπής της σε μαγαζάκι ρουσφετιών και μικροεξυπηρετήσεων, σε αδιαφανές μοίρασμα δημοσίου χρήματος και γενικά στη δημιουργία κλίματος που απωθεί τους πολίτες από αυτό που λέγεται “Δημόσιος Βίος”».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Θ. Καλαϊτζής τοποθετείται για την απόφαση του ΣτΕ και την επόμενη μέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση

«Η απλή αναλογική δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα αντί να επιλύσει», υποστηρίζει   Εκτιμά …