Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ανακήρυξαν» νέο ψευτομουφτή τον Μουσταφά Τράμπα

«Ανακήρυξαν» νέο ψευτομουφτή τον Μουσταφά Τράμπα

0

Η Γνωμοδοτική επιτροπή ανακοινώνει συμμετοχή 7.320 ατόμων στην διαδικασία – Κύκλοι της μειονότητας αμφισβητούν τα αποτελέσματα – Κάνουν λόγο για συμμετοχή 3.500 ατόμων

 

Δεν συμμετείχε ο Μπαράν Μπουρχάν – Εθεάθη στα Φίλια ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ  – Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

Ολοκληρώθηκαν οι  διαδικασίες ανάδειξης νέου ψευτομουφτή που είχαν οριστεί για  την Παρασκευή 9/9 και η Γνωμοδοτική Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.

Ανακοινώθηκε από την Γνωμοδοτική ως νέος ψευτομουφτής ο Μουσταφά Τράμπα

Σύμφωνα με αυτά:

Συμμετείχαν στην εκλογή δια ανάτασης της χειρός σ’ όλα τα τεμένη της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης: 7.320 άτομα

Ο κ. Μουσταφά είχε την αποδοχή των 4.750 και ο κ. Μουσταφά Κάμο 2.570. Η Γνωμοδοτική επιτροπή για πρώτη φορά ανακοίνωσε άμεσα τα αποτελέσματα και προέβη σε ανακήρυξη του ψευδομουφτή.

Κύκλοι της μειονότητας αμφισβητούν τα αποτελέσματα – Κάνουν λόγο για συμμετοχή 3.500 ατόμων και όχι 7.320 που ανακοινώνει η Γνωμοδοτική  

Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν έχουν κανένα υπόβαθρο αξιοπιστίας και ενδεικτικό είναι ότι  ακόμη και κύκλοι μέσα από την μειονότητα τα αμφισβητούν, ενώ παράλληλα αναφέρουν ότι τα άτομα που συμμετείχαν στην διαδικασία ήταν λιγότερα από   3.500 και όχι  τα διπλάσια που ανακοινώνει η Γνωμοδοτική  επιτροπή.

Υπερίσχυσε ο Κάμο στα τζαμιά του δήμου Μύκης – Κινητοποίηση υπέρ Τράμπα στα τζαμιά της Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» οι ψευτοεκλογές στα τεμένη έκρυβαν εκπλήξεις. Κι αυτό γιατί αρχικά ο Μουσταφά Κάμο θεωρήθηκε αουτσάιντερ και ως «λαγός» για να ενισχυθεί η …δημοκρατικότητα της διαδικασίας ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι υπερίσχυσε σε πολλά τεμένη της ορεινής περιοχής έναντι του συνυποψηφίου του Μουσταφά Τράμπα που θεωρούνταν εξ’ αρχής ο «εκλεκτός» του Προξενείου. Μάλιστα απειλήθηκε η εκλογή του και μπρος στον κίνδυνο να μην βγει ο «εκλεκτός» έγινε μεγάλη κινητοποίηση στα τεμένη της Ξάνθης.

Δεν συμμετείχε ο Μπαράν Μπουρχάν – Εθεάθη στα Φίλια ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ  – Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μπαράν Μπουρχάν δεν εθεάθη πουθενά σε κανένα τζαμί, παραμένοντας πιστός στα όσα δεσμεύτηκε ανασκευάζοντας την αρχική του δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα του. Αντίθετα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ,. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ εθεάθη στο τέμενος στα Φίλια. Την ίδια στιγμή μάλιστα που ο πρώην υπουργός κ. Στάθης Γιαννακίδης με δήλωσή του διευκρίνιζε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:“Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι σε παρεμβάσεις της Τουρκίας στη Θράκη είναι σαφείς. Κανένας βουλευτής ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στις διαδικασίες “εκλογής μουφτή” που οργανώνει.”! Αν ισχύει η πληροφορία ότι ο κ. Ζεϊμπεκ έλαβε μέρος στις εκλογές τότε εγείρεται ζήτημα ανάλογο με τον κ. Μπαράν Μπουρχάν και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειώσουμε τέλος ότι παρόντες ήταν ο δήμαρχος Μύκης και οι αυτοδιοικητικοί μουσουλμάνοι από όλους τους δήμους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxtanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…