Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αίτημα για την δωρεάν μεταφορά των φοιτητών του ΔΠΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αίτημα για την δωρεάν μεταφορά των φοιτητών του ΔΠΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ

0

Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης Τ. Χαρίτου, με αίτημα για την οικονομική ενίσχυση του ΔΠΘ, ώστε να καλύψει το κόστος

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής του με τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ, με αφορμή το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την διακοπή της δωρεάν μεταφοράς φοιτητών σε Κομοτηνή και Ξάνθη από την 1η Σεπτεμβρίου 2022, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΔΠΘ για να διασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά φοιτητών.

Στην ερώτηση που συνυπογράφουν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνεται ότι η δωρεάν μεταφορά των φοιτητών αποτελούσε διαχρονικά τμήμα της φοιτητικής μέριμνας που εξασφάλιζε το ίδιο το Πανεπιστήμιο μέσω του προϋπολογισμού του. Όμως οι σημαντικά μειωμένοι οικονομικοί πόροι που χορηγούνται από το Υπουργείο στο ΔΠΘ, σε συνδυασμό με την έλλειψη ανταπόκρισης από τις εταιρείες μεταφοράς φοιτητών, λόγω του χαμηλού κομίστρου σε σχέση με το αυξημένο κόστος της ενέργειας, είχαν ως αποτέλεσμα η πρυτανική αρχή να ανακοινώσει την διακοπή της δωρεάν μεταφοράς των φοιτητών.

Ο βουλευτής σημειώνει πως εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν είναι δυνατόν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να αναλάβουν ένα ακόμη οικονομικό βάρος για τις σπουδές τους. Υπενθυμίζει ταυτόχρονα πως το ΔΠΘ αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και σταθερότητας στην περιοχή και ως εκ τούτου η οικονομική του ενίσχυση και η εύρυθμη λειτουργία του οφείλει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Γι’ αυτό ζητά την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαχρονικά δωρεάν μεταφορά των φοιτητών στο ΔΠΘ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ευρωεκλογές 2024 – Ανδρουλάκης: Εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «Στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να οικ…