Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Αφανείς ήρωες» των Γιορτών Παλιάς Πόλης, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

«Αφανείς ήρωες» των Γιορτών Παλιάς Πόλης, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

0

Έδωσαν για άλλη μια φορά το παρών στη διοργάνωση

Μέλη του Παραρτήματος Ξάνθης  μίλησαν στο ‘’Ε’’ για την δράση τους, για το υγειονομικό εξοπλισμό τους καθώς και για την κρισιμότητα  των περιστατικών

Σε διαρκή εγρήγορση βρέθηκαν και στο πλαίσιο των φετινών Γιορτών Παλιάς Πόλης, τα μέλη του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης. Η υγειονομική ομάδα μαζί με την ομάδα περιπόλου με «βάση» στον χώρο μπροστά από τον Ε’ παιδικό σταθμό πλατεία Μητροπόλεως, βρισκόταν σε συντονισμό όλες τις ημέρες των γιορτών προκειμένου να διασφαλίσουν άμεση επέμβαση σε κάθε τυχόν περιστατικό.

Μέλη του Παραρτήματος μίλησαν στο ‘’Ε’’ για την δράση τους την περίοδο των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Όπως τόνισαν: «Εμείς είμαστε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Παραρτήματος Ξάνθης.Όπως κάθε χρόνο αναλαμβάνουμε το βασικό κομμάτι  της υγειονομικής κάλυψης των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Άλλωστε, από το ξεκίνημα του θεσμού το έχουμε αναλάβει αυτό το έργο. Υπάρχει εδώ η υγειονομική ομάδα όπου μπορούν να αντιμετωπιστούν αρκετά  περιστατικά και έχει υγειονομικό υλικό που όποιος επιθυμεί μπορεί να το δει! Επίσης,υπάρχει και γιατρός τον οποίο παραχωρεί το Δ’Σώμα Στρατού. Ταυτόχρονα με την υγειονομική ομάδα δρουν και οι ομάδες περιπόλου που  κινούνται σε στέκια, ώστε  να είναι σε ετοιμότητα αν προκύψει κάτι. Είναι στην ουσία ομάδες αποτελούμενες από δύο συνήθως άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν προκύψει κάποια μικρής σημασίας περιστατικά ,όπως πεσίματα, λιποθυμίες κα».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…