Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο τίμησε η Ξάνθη

Τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο τίμησε η Ξάνθη

0

Πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία κι απόδοση τιμής τη Δευτέρα, ενώ την παραμονή προηγήθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας μετά Αρτοκλασίας

Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια αποδόθηκε τιμή στην μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στο πλαίσιο του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τη Δευτέρα 29/8.

Εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του στρατού, της αστυνομίας και του δήμου έδωσαν το παρών στην πρωινή λειτουργία, αλλά και συνδημότες μας έσπευσαν να ανάψουν το κερί τους και να προσκυνήσουν τον πολιούχο της πόλης μας!

Την παραμονή,28/8 είχε προηγηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, Αρτοκλασία και εκφώνηση με την τοπική κοινότητα και πάλι να συμμετέχει ενεργά στο θείο μυστήριο.

Τις Ακολουθίες τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπα και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος και ο Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.

Χρόνια Πολλά Ξάνθη!

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…