Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Το ιστορικό που οδήγησε στην βιαιοπραγία εις βάρος του 16χρονου στην Ξάνθη

Το ιστορικό που οδήγησε στην βιαιοπραγία εις βάρος του 16χρονου στην Ξάνθη

0

Από ομάδα επτά ανηλίκων πίσω από την Μητρόπολη στην Π. Πόλη  – Η μητέρα του τον μετέφερε στο νοσοκομείο – Χτυπημένος στο μάτι αλλά καλά στην υγεία του

 

Ο 16χρονος δεν επιβεβαίωσε ρατσιστική επίθεση  – Προανάκριση διενεργεί η Αστυνομία Ξάνθης

 

Ένα θλιβερό συμβάν άσκησης βίας με θύμα 16χρονο ανήλικο και θύτες ομάδα επτά επίσης ανηλίκων σημειώθηκε στην πόλη μας, και συγκριμένα πίσω από το Δεσποτικό της Μητρόπολης στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και κοντά στην κατοικία που διαμένει το θύμα με την οικογένειά του.

Το χρονικό του ξυλοδαρμού 16χρονου από  παρέα επτά ανηλίκων πίσω από την Μητρόπολη στην Π. Πόλη

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η διένεξη ξεκίνησε 10 μέρες πριν το επεισόδιο όταν ο φίλος του 16χρονου που κάθονταν στο προαύλιο του ναού της Του Θεού Σοφίας δέχτηκε φραστική επίθεση από την παρέα των ανηλίκων που του φώναξαν ότι  δεν έχει λόγο να κάθεται εκεί, επειδή είναι μουσουλμάνος. Το είπε στον 16χρονο ο οποίος και όταν συνάντησε αυτόν που επιτέθηκε στον φίλο του, του ζήτησε τον λόγο γιατί  φέρθηκαν έτσι στον φίλο του.  Η συνάντηση με τον επικεφαλής της ομάδας έγινε στην οδό Ορφέως νωρίς το απόγευμα της ημέρας που έγινε το επεισόδιο. Επειδή όμως ήταν με την αδελφή του φοβήθηκε και είπε στον 16χρονο ότι θα τον περιμένει  το σημείο πίσω από την Μητρόπολη για να «λογαριαστούν». Έτσι και έγινε. Ο 16χρονος πήγε στο ραντεβού και ήρθε αντιμέτωπος με την παρέα των 7 νεαρών που στο μεταξύ ειδοποίησε ο φίλος τους και όλοι μαζί επιτέθηκαν στον 16χρονο και άρχισαν να τον κλωτσούν και να τον γρονθοκοπούν.

Η μητέρα του τον μετέφερε στο νοσοκομείο – Χτυπημένος στο μάτι αλλά καλά στην υγεία του

Τον ξυλοδαρμό αντιλήφθηκε η μητέρα του 16χρονου που περνούσε εκείνη την ώρα με το αυτοκίνητο και τον μετέφερε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο. Ο 16χρονος έφερε χτυπήματα στο μάτι και εκδορές στο σώμα. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο σπίτι του. Οι γονείς του κατέθεσαν μήνυση για προσβολές και βρισιές.

Ο 16χρονος δεν επιβεβαίωσε ότι  του φώναζαν: «Βρώμικε Τούρκε, θα σε σκοτώσουμε την επόμενη φορά» – Προανάκριση διενεργεί η Αστυνομία Ξάνθης

Οι έρευνες των Αρχών για το περιστατικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο κάποιοι επιχείρησαν να το χαρακτηρίσουν άμεσα ως «ρατσιστική επίθεση», αν και αυτό προς το παρόν δεν προκύπτει, αλλά ερευνάται. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης διενεργεί προανάκριση και έχει  συλλέξει μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ενώ αναζητά τους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 16χρονος στην κατάθεσή του δεν επιβεβαίωσε ότι του φώναζαν «Βρώμικε Τούρκε, θα σε σκοτώσουμε την επόμενη φορά», φράση που αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ με τίτλο: «Ρατσιστική επίθεση στην Ξάνθη – Χτύπησαν άγρια Τούρκο έφηβο».  Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Προέδρου της παράνομης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…