Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 65χρονος συλληφθείς για εμπρησμό στη Θάσο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 65χρονος συλληφθείς για εμπρησμό στη Θάσο

0

Στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν φωτοβολίδες και εύφλεκτο υλικό

Διαχειρίσιμη χαρακτηρίζεται πλέον η πυρκαγιά στη Σκάλα Ποταμιάς. Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του νησιού

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας οδηγήθηκε την Τρίτη 65χρονος άντρας που συνελήφθη το πρωί στη Θάσο ως βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες στη Σκάλα Ποταμιάς καίγοντας ορεινή δασική έκταση. Είχε προσαχθεί από νωρίς την ίδια μέρα ως βασικός ύποπτος.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα εντοπίστηκαν φωτοβολίδες και εύφλεκτο υλικό.

Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο Θάσου με θέμα την αποτίμηση της εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς

Την Τρίτη  στο Γραφείο το Δημάρχου Θάσου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμαρχου  Ελευθέριου Κυριακίδη, συνεδρίασε έκτακτα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου με θέμα την αποτίμηση της έως τώρα εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς στην Ποταμιά Θάσου και τον καθορισμό των απαιτούμενων ενεργειών εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων φορέων για την διαχείρισή της στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Θάσου, κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, κ. Κωνσταντίνος Κοντογεωργίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, κ. Στυλιανός Ψαρογιάννης, η Προϊσταμένη του Λιμενικού Τμήματος Θάσου, κα. Ευανθία Αλατά, ο Δασάρχης Θάσου, κ. Γεώργιος Ράνης, ο Διοικητής του Λόχου Εθνοφυλακής Θάσου, κ. Χρήστος Χατζάρας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου, κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θάσου, κ. Κωνσταντίνος Μανίτσας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, κ. Δημήτριος Μανίτσας.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η κατάσταση αξιολογείται ως διαχειρίσιμη με συνεχή βελτίωση. Ειδικότερα, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες και όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις παραμένουν σε διαρκή επαγρύπνηση και επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι να επαγρυπνούν και να διευκολύνουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…