Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στο τέλος Αυγούστου θα καθοριστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα σχολεία

Στο τέλος Αυγούστου θα καθοριστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα σχολεία

0

Στόχος οι κατά το δυνατόν πιο ήπιοι περιορισμοί, σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εικόνα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Πλησιάζοντας προς το τέλος του Αυγούστου και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κυριαρχούν τα μέτρα που θα εφαρμοστούν φέτος στις σχολικές μονάδες και τι θα γίνει με μάσκες και τεστ. Όπως προκύπτει από τις κυβερνητικές δηλώσεις, δεν έχουν καθοριστεί ακόμη συγκεκριμένα μέτρα και οι αποφάσεις θα ληφθούν λίγο πριν το «πρώτο κουδούνι» με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιόδου.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, τόνισε ότι «θα είμαστε σε συνεννόηση όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Αυγούστου, με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι συνάρτηση της επιδημιολογικής εικόνας και η λογική μας και στα σχολεία, σαν λογική λέμε, είναι πάλι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς γίνεται».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είχαμε ένα πρωτόκολλο που πέρυσι λειτούργησε υποδειγματικά και στο κομμάτι των τεστ και στο κομμάτι της χρήσης των μέτρων προστασίας και απόδειξη αυτού είναι ότι είχαμε περισσότερα κρούσματα σε παιδιά όταν έκλεισαν τα σχολεία και βγήκανε λίγο πιο ελεύθερα παρά όταν ήταν ανοιχτά. Θεωρούμε ότι προς το τέλος του Αυγούστου θα μπορέσουμε να δούμε τι ακριβώς θα εφαρμοστεί σε συνεννόηση πάντοτε με την επιτροπή των ειδικών. Απλά περιμένουμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία, καθώς έχουμε γύρω στις 20 μέρες και πλέον για να ανοίξουν τα σχολεία. Θα είμαστε έτοιμοι προς το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε και τα επόμενα δεδομένα».

Για το ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό το χειμώνα και συγκεκριμένα της μάσκας στα σχολεία, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, ανέφερε: «Η απόφαση για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν το άνοιγμα των σχολείων. Την απόφαση θα την λάβει η σχετική επιτροπή. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην υπάρχουν μάσκες». Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο ενός μαζικού testing στους μαθητές στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιορτινή βραδιά για τα μέλη του ΚΑΠΗ από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την 1η Οκτωβρίου   Το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ξάνθης τ…