Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ρεκόρ μεταλλίων η Ελλάδα – Στην 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Ρεκόρ μεταλλίων η Ελλάδα – Στην 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

0

Είναι η υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ η χώρα μας

Την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών έκανε η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου που έριξε αυλαία την Κυριακή την αυλαία, ανεβαίνοντας στην 4η θέση, υψηλότερα από υπερδυνάμεις του χώρου όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία κ.α.

Τα τέσσερα χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο της αποστολής μας, έφεραν την χώρα μας στην τέταρτη θέση του πίνακα των μεταλλίων σε μια διοργάνωση όπου το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό, παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι νωρίτερα στη χρονιά είχαν συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η καλύτερη έως τώρα επίδοση της Ελλάδας ήταν η πέμπτη θέση το 2002 και πάλι στο Μόναχο, ενώ ήταν έκτη πριν από τέσσερα χρόνια στη διοργάνωση του Βερολίνου, εκεί όπου είχε κατακτήσει έξι μετάλλια.

Τα μετάλλια μας είναι 2 χρυσά με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, 1 χρυσό με τον Μίλτο Τεντόγλου, 1 χρυσό με την  Ελίνα Τζένγκο και 1 ασημένιο με την Κατερίνα Στεφανίδη.

Το χορό των μεταλλίων έκλεισε στο Μόναχο, η 20χρονη ακοντίστρια Ελίνα Τζένγκο που με νέο ατομικό ρεκόρ (65,81 μ.) πέτυχε μια άνετη νίκη καθώς δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τις υπόλοιπες αθλήτριες. Έγινε έτσι η νεότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα (19 ετών και 352 ημερών), αλλά και η μικρότερη εκπρόσωπος της Ελλάδας που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…