Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προβλήματα με το «καλημέρα» στην μεταφορά των φοιτητών  

Προβλήματα με το «καλημέρα» στην μεταφορά των φοιτητών  

0

 

Λήγει η σύμβαση τέλος Αυγούστου και οι μεταφορείς σε Ξάνθη  και Κομοτηνή δεν δίνουν παράταση επικαλούμενοι τις αυξήσεις στα καύσιμα

 

Πρόεδρος αστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης Ζήσης Τσαβδάρης: «Το θέμα θα το τακτοποιήσει το Πανεπιστήμιο»

 

 

Προβλήματα με το «καλημέρα» για τους φοιτητές της Ξάνθης και της Κομοτηνής αφού στον αέρα για τέσσερις μήνες βρίσκεται η δωρεάν μεταφορά τους στις πανεπιστημιουπόλεις! Η σύμβαση με τα αστικά λήγει στις 31 Αυγούστου και η νέα που θα προκύψει μέσα από νέο διαγωνισμό θα έχει εφαρμογή από 1/1/2023. Έτσι απομένει το κενό των 4 μηνών που πρέπει να καλυφθεί και ως αυτό υπάρχουν κάποιες δυσκολίες.

Δεν καλύπτουν τις μεταφορές 4 μηνών οι μεταφορείς λόγων ανατιμήσεων στα καύσιμα    

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Παρατηρητής» Θράκης το Πανεπιστήμιο στην προσπάθειά του να καλύψει το κενό των  4 μηνών που έχει δημιουργηθεί προχώρησε σε πρόσκληση προς τους υφιστάμενους μεταφορείς για παράταση 4 μηνών μέχρι να ενεργοποιηθεί η νέα σύμβαση. Ωστόσο όπως αναφέρεται οι μεταφορείς δεν ανταποκρίθηκαν τόσο στην Κομοτηνή όσο και στην Ξάνθη. Αυτή η άρνηση σχετίζεται με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων που δημιουργούν νέα δεδομένα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν του αυτό το Πανεπιστήμιο προχώρησε στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για τη μίσθωση μεταφορικών μέσων για τη μεταφορά των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στις πόλεις Ξάνθη και Κομοτηνή, από και προς τους χώρους εκπαίδευσης, σίτισης και στέγασης από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αυξάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό αντικείμενο κατά 10% περίπου. Όμως και αυτό δεν φαίνεται να ήταν αρκετό για να προσελκύσει οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, με αποτέλεσμα να απομένουν δύο εβδομάδες για να βρεθεί λύση για την μεταφορά το επόμενο διάστημα, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Πρόεδρος αστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης Ζήσης Τσαβδάρης: «Το θέμα θα το τακτοποιήσει το Πανεπιστήμιο»

Να σημειώσουμε ότι την μεταφορά των φοιτητών της Ξάνθης έχει αναλάβει το Αστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης. Ο πρόεδρος κ. Τσαβδάρης κληθείς από το «Ε» να τοποθετηθεί επί του θέματος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το  Πανεπιστήμιο θα «τακτοποιήσει το θέμα», όπως είπε χαρακτηριστικά χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό. Επιφυλάχθηκε δε για περαιτέρω πληροφόρηση αφήνοντας την αίσθηση ότι  υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια για  συμφωνία.

Να σημειώσουμε ότι επείγει μια λύση προκειμένου να αποφευχθούν δυσχέρειες στην επερχόμενη εξεταστική αλλά και στην ομαλή έναρξη του πρώτου εξαμήνου. Να υπενθυμίσουμε πως σ’ ότι αφορά την πιθανή αναπροσαρμογή σε νέες τιμές των μεταφορών λόγω των αυξήσεων τιμών στα καύσιμα,  τα περιθώρια που υπάρχουν για την αύξηση του ποσού που διατίθεται για τη μεταφορά, είναι στενά, λόγω της υποχρηματοδότησης του Πανεπιστημίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …