Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Πρόσληψη 10 καθηγητών μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης

Πρόσληψη 10 καθηγητών μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης

0

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι  από 22.08.2022 έως και 31.08.2022

 

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης ανακοίνωσε την πρόσληψη καλλιτεχνικού μουσικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου επί ωρομισθία, συνολικού αριθμού δέκα (10) ατόμων για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Ωδείου του Τμήματος Πολιτισμού του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

 

Αναλυτικά οι ειδικότητες:

Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
Καθηγητής πιάνου 03.10.2022 έως 30.06.2023 1
Καθηγητής κιθάρας 03.10.2022 έως30.06.2023 1
Καθηγητής βιολιού 03.10.2022 έως 30.06.2023 1
Καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων 03.10.2022 έως 30.06.2023 2
Καθηγητής πνευστών 03.10.2022 έως 30.06.2023 1
Καθηγητής βυζαντινής μουσικής 03.10.2022 έως 30.06.2023 1
Καθηγητής μονωδίας 03.10.2022 έως 30.06.2023 1
Καθηγητής παραδοσιακών οργάνων 03.10.2022 έως 30.06.2023 2

 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι  από 22.08.2022 έως και 31.08.2022 τις ώρες 08:00 έως 14:00.

 

117μόνιμοι στον ΟΣΕ

 

Έτοιμη η νέα προκήρυξη  – Εκτός ΑΣΕΠ οι νέες προσλήψεις

 

Το “πράσινο φως” για την έκδοση της νέας προκήρυξης μονίμων στον ΟΣΕ Α.Ε. έδωσε το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΟΟργανισμός δοκίμασε τις προηγούμενες ημέρες το νέο μηχανογραφικό σύστημα που προμηθεύτηκε για τις επικείμενες προσλήψεις και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση του πολυαναμενόμενου διαγωνισμού.

Μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα προσληφθούν117 μόνιμοι υπάλληλοι σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

 

Οι προσλήψεις αφορούν μόνο μία βαθμίδα εκπαίδευσης, τη Δευτεροβάθμια (ΔΕ)

Δεκτά θα γίνονται τα απολυτήρια ή διπλώματα όλων των τύπων Λυκείων

 

Θα ζητηθεί προσωπικό των ειδικοτήτων:

ΔΕ Σταθμαρχών

ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου

ΔΕ Προσωπικό Ελιγμών

ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων

ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρονικών

Η διαδικασία θα γίνει εξ΄ ολοκλήρου από τον ΟΣΕ, χωρίς την εμπλοκή του ΑΣΕΠ.

 

Ο νέος διαγωνισμός -με βάση τα νεώτερα δεδομένα- αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

 

 

1.041 μόνιμοι στους δήμους

Στο «τραπέζι» η προκήρυξη ΑΣΕΠ

 

Ξεκινά η διαδικασία – Ποιους αφορά – Πότε η έκδοση

 

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων του ΑΣΕΠ μπαίνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες η μεγάλη προκήρυξη για την πρόσληψη 1.041 μονίμων σε δήμους , Περιφέρειες και φορείς όλης της χώρας. Πρόκειται για τον μεγάλο, πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου, με αριθμό προκήρυξης 2Γ/2022.

Τα επιτελικά στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής θα καθορίσουν άμεσα το χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την δημιουργία του τελικού κειμένου της προκήρυξης και αποστολής στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση της 2Γ/2022.

Οι θέσεις – σύμφωνα με πηγές του υπ. Εσωτερικών – ανέρχονται σε 1.041 και πιθανή αύξησή τους το επόμενο διάστημα θα είναι μόνο οριακή.

Σημειώστε τα δεδομένα:

Η προκήρυξη για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό θα εκδοθεί -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- περί τα τέλη Οκτωβρίου

Η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων θα διατεθεί σε δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας

Η επιλογή των νέων, μονίμων υπαλλήλων θα γίνει με γραπτές εξετάσεις (σύστημα multiple choice)

Οι θέσεις αφορούν τις βαθμίδες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν μ΄ αυτόν τον διαγωνισμό δεν θα προκηρυχθούν ποτέ με τις γνωστές «Κ». Θα προκηρύσσονται μόνο μέσω γραπτών εξετάσεων. Αυτό σημαίνει ότι όσοι χάσουν την ευκαιρία του επικείμενου διαγωνισμού, θα έχουν την επόμενη δυνατότητα για μόνιμο διορισμό στην ειδικότητά τους σε 2 χρόνια (Οι εξετάσεις θα γίνονται ανά δύο χρόνια)

Στο εξής: Για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ μόνο γραπτές εξετάσεις, για την ΥΕ θα διατηρηθεί σε ισχύ το γνωστό σύστημα μορίων (προκηρύξεις «Κ»)

Η εμπειρία θα προσαυξάνει με μία έως πέντε μονάδες στο βαθμό της γραπτής εξέτασης. Δεκτή είναι οποιαδήποτε εμπειρία που αποκτήθηκε είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να έχει κατ΄ ανάγκη συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης. Αυτή είναι μία σημαντική αλλαγή που εισάγεται με το γραπτό διαγωνισμό.

Αλλαγές στον ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Έρχονται διαγραφές ανέργων και επίδομα 300 ευρώ

 

 

Μέχρι τέλος του έτους θα ξεκινήσουν οι νέες παροχές της ΔΥΠΑ π. ΟΑΕΔ προς τους ανέργους ενώ θα προβλέπεται διαγραφή ανέργων εφόσον αρνηθούν εργασία.

Ειδικότερα τη διαγραφή από τα μητρώα του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) των ανέργων από 6 μήνες ως 2 χρόνια προβλέπεται στις νέες αλλαγές του ΟΑΕΔ εφόσον ο άνεργος αρνηθεί εργασία ή συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης.

Ειδικότερα:

– Εάν ο αναζητών εργασία αρνηθεί τρεις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, οι οποίες είναι σύμφωνες με το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του αναζητούντος εργασία που έχουν αποτυπωθεί σ’ αυτό, διακόπτεται η καταβολή παροχών και ο αναζητών εργασία διαγράφεται από το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ για δύο (2) έτη.

– Εάν ο αναζητών εργασία δεν συμμετέχει σε δράση συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης που του υποδεικνύεται από τη ΔΥΠΑ, διακόπτεται η καταβολή παροχών και ο αναζητών εργασία διαγράφεται από το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ για έξι (6) μήνες. Ως συμμετοχή νοείται η παρακολούθηση της δράσης κατάρτισης μέχρι την ολοκλήρωσή της και η πιστοποίησή του για την επιτυχή περάτωση της κατάρτισης. Η παράλειψη σύνταξης του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης σε συνεργασία με τον εργασιακό σύμβουλο εντός των προθεσμιών προβλέπει διαγραφή 6 μήνες στο το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ.

– Εάν ο αναζητών εργασία δεν εκπληρώνει λοιπές υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη συνεργασία του με τον εργασιακό σύμβουλο επέρχονται ειδικότερες συνέπειες που προβλέπονται στην απόφαση αυτή.

Επίδομα 300 ευρώ

Η ΔΥΠΑ θα καλέσει τους μακροχρόνια ανέργους να προσέλθουν για τη σύνταξη του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, προκειμένου να λάβουν και το επίδομα των 300 ευρώ.

Ειδικότερα θα εκδοθεί ΚΥΑ για το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης για να ξεκινήσει η διαδικασία και στην συνέχεια μετά από πρόσκληση της ΔΥΠΑ θα συντάσσεται το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης σε κάθε άνεργο. Το εφάπαξ επίδομα εργασίας 300 ευρώ θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους άνω των 5 ετών που θα συναινέσουν να καταρτιστεί Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Το επίδομα αυτό δίνεται εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές ενώ η παροχή αυτή χορηγείται μόνο μία φορά.

Επίδομα εργασίας

Παράλληλα για πρώτη φορά θα καταβληθεί το Επίδομα εργασίας αντί για το επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι όσοι βρίσκουν δουλειά κατά την περίοδο καταβολής του επιδόματος ανεργίας, θα συνεχίσουν να εισπράττουν το 50 % του επιδόματος μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της περιόδου καταβολής του.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μόλις το 35% αγροτών κάνει μόνος δήλωση ΟΣΔΕ, βάρος η γραφειοκρατία της ΚΑΠ

Χρόνο από τη εργασία στο χωράφι «κλέβει» η καθημερινή ενασχόληση των αγροτών με τη γραφειο…