Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι «Έντιμοι Απατεώνες» επιστρέφουν με τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη

Οι «Έντιμοι Απατεώνες» επιστρέφουν με τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη

0

Επετειακή θεατρική παράσταση για τα δέκα χρόνια λειτουργίας της νεανικής θεατρικής ομάδας, στις 25 Αυγούστου, στο θερινό δημοτικό αμφιθέατρο

Το 2022 αποτελεί ένα ιδιαίτερο έτος για τη θεατρική ομάδα των ‘Έντιμων Απατεώνων.
Οι «Έντιμοι Απατεώνες» μεγαλώνουν, επεκτείνονται και πλέον αριθμούν 10 χρόνια πολιτιστικής και εθελοντικής δράσης στη πόλη της Ξάνθης. Η ιδρυτική ομάδα των 10 ατόμων από τα λύκεια της Ξάνθης, έγινε οικογένεια 60 μελών, αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερους νέους και νέες της πόλης με αγάπη για το θέατρο, τη μουσική και το χορό. Κατάφεραν έτσι, ως ομάδα, να στηρίξουν κοινωνικές δομές εντός και εκτός του Δήμου Ξάνθης, δημιουργώντας παράλληλα μια αλυσίδα συνεργασιών και αλληλεγγύης με πολιτιστικούς συλλόγους, τοπικούς φορείς και χορηγούς από τη τοπική αγορά της Ξάνθης.
Στις 25 Αυγούστου, στις 21:00, μετά από 2 χρόνια απουσίας εξαιτίας των συνθηκών του ιού covid-19, οι «Έντιμοι Απατεώνες» επιστρέφουν δυναμικά, για να γιορτάσουν τα επετειακά τους γενέθλια μαζί με το αγαπημένο τους κοινό, στο θερινό αμφιθέατρο Ξάνθης.
Ανεβαίνουν λοιπόν ξανά στη σκηνή και επικοινωνούν με τους ξανθιώτες, μέσω της παράστασης “ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ” του Αριστοφάνη.
Τι σημαίνει Δημοκρατία; Γιατί διαφθείρεται όποιος αποκτά εξουσία; Μπορεί άραγε, ένας τόπος να κυβερνηθεί με ισότητα και δικαιοσύνη;
Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις καλείται να εξερευνήσει η παράσταση μέσα από τον κωμικό της χαρακτήρα και τα τραγούδια της, καθιστώντας την έτσι μια διαχρονική κωμωδία, που καυτηριάζει την πραγματικότητα και παραμένει ορθή στα μηνύματά της από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Η ιστορία μας λοιπόν, εξελίσσεται γύρω από την Πραξαγόρα, που σε μια εποχή απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής παρακμής, μεταμφιεσμένη σε άντρα, παίρνει την εξουσία προτείνοντας ένα νέο καθεστώς κοινοκτημοσύνης. Παρά όμως το πόσο ιδανικό φαίνεται, για άλλη μια φορά, τα πλάνα της αποδεικνύονται ουτοπικά και η ιστορία περιπλέκεται.
Μην χάσετε αυτή την κωμική, μουσική παράσταση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μικροί Πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» για πέντε παραστάσεις στην Κομοτηνή

Το έργο της ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris παρουσιάζ…