Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Ο Γαργαλιστής» του Δημήτρη Μπασλάμ στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

«Ο Γαργαλιστής» του Δημήτρη Μπασλάμ στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

0

Μια παράσταση – «ύμνος» στο γέλιο των παιδιών την Κυριακή 28 Αυγούστου

Το Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας παρουσιάζουν το μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ, «Ο Γαργαληστής», την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Ο γαργαληστής με την κόκκινη καρό του τσάντα, ταξιδεύει με νέα πλοκή, ενορχήστρωση και ευρηματικούς διαλόγους, οι οποίοι με δεξιότητα και χιούμορ πλέκουν το νήμα της ιστορίας.

Τέσσερις ετερόκλητες επιθεωρήτριες, οι οποίες αγνοώντας το σχέδιο του γαργαληστή, τον κυνηγούν κατά πόδας με σκοπό να ανακαλύψουν τι ακριβώς σκαρώνει. Εκείνος όμως τις ξεγλιστράει σαν… σκιά…

Θα τον πιάσουν… Δεν θα τον πιάσουν…

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία του γαργαληστή είναι τόσο απλή και κατανοητή όσο ένα λαϊκό παραμύθι. Ένας ιδιόμορφος ληστής, ικανός να βλέπει με τα μάτια του, το αγνό γάργαρο παιδικό γέλιο. Αποφασίζει, λοιπόν να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, ψάχνοντας για τα παιδιά που το γέλιο τους περισσεύει. Στόχος του να το «κλέψει» και σαν άλλος Ρομπέν των Δασών να το μοιράσει σε παιδιά που σπάνια χαμογελούν.

Στην παράσταση η μοναξιά συνυπάρχει με την τρυφερότητα ως αντίθετό της. Παρούσα, αλλά όχι κυρίαρχη. Ως μία υπενθύμιση της ύπαρξής της. «Όταν το γέλιο τα παιδιά μοιράζουν, τα πάντα στα σίγουρα αλλάζουν», γράφει ο γαργαληστής στο γράμμα που αφήνει. Εμείς, λέμε πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μοιάζει να είναι απαραίτητος ο γαργαληστής και εκφράζουμε την ευχή να γίνουν πολλοί περισσότεροι.

 

Πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων: 12€ Κανονικό, 10€ Παιδικό, ανέργων

Διάρκεια: 60 λεπτά

Προπώληση Ξάνθη: Βιβλιοπωλείο «ΔΥΟ», Βενιζέλου 29, τηλ: 25410-27777

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…