Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ο Εμπορικός Σύλλογος θέτει υπόψη Θεοδωρικάκου την αυξημένη παραβατικότητα στην Ξάνθη

Ο Εμπορικός Σύλλογος θέτει υπόψη Θεοδωρικάκου την αυξημένη παραβατικότητα στην Ξάνθη

0

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ληστείας σε οδηγό ΙΧ αλλά και τις «επιδρομές» σε επιχειρήσεις και οχήματα το τελευταίο διάστημα

Ζητά την άμεση λήψη μέτρων και τη στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης

Επιστολή προς τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, προκειμένου να καταδείξει την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της αυξημένης παραβατικότητας στην Ξάνθη. Το ζήτημα των «επιδρομών» σε αυτοκίνητα και επιχειρήσεις είχε απασχολήσει πρόσφατα και συνάντηση του ΕΣΞ με τον αστυνομικό διευθυντή, μαζί με άλλα ζητήματα που αφορούν την πόλη.

Η επιστολή που κοινοποιήθηκε σε Περιφέρεια, βουλευτές και δήμους αναφέρει: «αξιότιμε κύριε Υπουργέ, διαβάσαμε πρόσφατα στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  δήλωσή σας, με την οποία υποστηρίζετε ότι «Η ελευθερία και η ανθρώπινη ζωή, είναι οι σπουδαιότερες αξίες για την παγκόσμια κοινότητα».

Μια τέτοια δήλωση δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και σας σφίγγουμε το χέρι γι’ αυτήν.

Όμως θα μας επιτρέψετε, ως Εμπορικός Σύλλογος του Νομού Ξάνθης, ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους του Νομού μας, να σας αναφέρουμε ένα πολύ πρόσφατο και τελείως πρωτόγνωρο περιστατικό, που πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης: δύο άτομα, με απειλή και χρήση σωματικής βίας, έβγαλαν με τη βία τον οδηγό από το αυτοκίνητό του, εντός του οποίου υπήρχαν προσωπικά του αντικείμενα και στοιχεία, όπως κινητό τηλέφωνο και πορτοφόλι με διάφορα έγγραφα. Στη συνέχεια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με το όχημα, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα σε αγροτική περιοχή εντελώς καμένο.

Δυστυχώς, το εν λόγω περιστατικό δεν είναι το μόνο. Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας, παράλληλα με επανειλημμένες διαρρήξεις και καταστροφές καταστημάτων.

Όλα αυτά έχουν δικαίως αναστατώσει τον φιλήσυχο Εμπορικό μας κόσμο αλλά και όλους τους σκληρά εργαζόμενους και φορολογούμενους πολίτες της Πόλης.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι σε συνάντησή μας με τον Αξιότιμο Διευθυντή

της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ξάνθης κ. Πασχάλη Γιώρη, θέσαμε τα παραπάνω προβλήματα εγκληματικότητας. Ο Αστυνομικός Διευθυντής γνωρίζει την κατάσταση αναφέρθηκε όμως κυρίως στο πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης του Σώματος στην Ξάνθη. Επιπλέον, καταθέσαμε στον κ. Διευθυντή γραπτώς τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της Αγοράς, για τα παρακάτω καίρια ζητήματα:

1.Καθημερινό «κυκλοφοριακό παραλήρημα» με καταστρατήγηση  όλων των διατάξεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τόσο από επαγγελματίες  χρήστες δίτροχων μηχανοκινήτων αλλά και από ιδιώτες.

2.Αδυναμία των μεταφορικών εταιρειών Ξάνθης για ομαλή τροφοδοσία της Αγοράς με τα αντίστοιχα προς παράδοση δέματα. Είναι χαρακτηριστικό το φαινόμενο να καταλαμβάνονται σε μόνιμη βάση οι οριοθετημένες θέσεις φορτοεκφόρτωσης από παρανόμως σταθμευμένα  τροχοφόρα, αλλά και εμπορεύματα όμορων καταστημάτων.

3.Σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εγκληματικές πράξεις, όπως διαρρήξεις αλλά και ληστείες «εν ψυχρώ» μέρα μεσημέρι.

4.Καταπάτηση της σύγχρονης αστικής «ιερής» αντίληψης περί ύπαρξης χρήσιμων και αποδοτικών πεζόδρομων από διάφορα οχήματα.

5.Καταστρατήγηση του ιερού δικαιώματος των ατόμων με ειδικές ανάγκες για ομαλή κυκλοφορία στον γενικότερο πολεοδομικό ιστό της Πόλης.

Αναμένουμε τις άμεσες δικές σας πρωτοβουλίες στη βάση της δήλωσής σας:

«Η ελευθερία και η ανθρώπινη ζωή, είναι οι σπουδαιότερες αξίες για την παγκόσμια κοινότητα».

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ακρίβεια αύξησε τις οφειλές στην εφορία – Πάνω από 4,45 δισ. οι απλήρωτοι φόροι στο 7μηνο

4,2 εκατ. φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία Η έκρηξη της ακρίβειας που σαρώνει τα εισοδή…