Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης

Νέα μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης

0

Καταγράφηκε μείωση 36% στην Ξάνθη και 54% στην Αλεξανδρούπολη

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 8 έως 14 Αυγούστου 2022, παρατηρήθηκε αυξητική τάση, σε σχέση με την εβδομάδα 1 έως 7 Αυγούστου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε μία από τις έντεκα (1/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε οκτώ από τις έντεκα (8/11) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο (2/11) περιοχές του ΕΔΕΛ. Η αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής και ήταν οριακή (+27%). Καθαρά πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Πάτρα (-72%), στο Βόλο (-57%), στην Αλεξανδρούπολη (-54%), στο Ηράκλειο (-47%), στην Ξάνθη (-36%) και στον Άγιο Νικόλαο (-34%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (-25%) και στη Θεσσαλονίκη (-20%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+9%) και στα Χανιά (-6%).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…