Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα

Νέα αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα

0

27 τα νέα κρούσματα, σημειώθηκαν ακόμη τρεις θάνατοι

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στη χώρα μας και σημειώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι. Για την ώρα τα κρούσματα εκδηλώνονται μόνο στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία, ωστόσο και στην ΑΜΘ υπάρχει επαγρύπνηση για την περίπτωση επιβεβαίωσης κρουσμάτων του ιού.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 23/08/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά ογδόντα επτά (87) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα πενήντα δύο (52) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τριάντα πέντε (35) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως τις 23/08/2022, διαγνώσθηκαν 27 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί πέντε (5) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 77 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη), με υποκείμενα νοσήματα.

Τα κρούσματα μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης: 42, ΠΕ Κιλκίς: 3, ΠΕ Πέλλας: 3, ΠΕ Πιερίας: 2, ΠΕ Ημαθίας: 20, ΠΕ Χαλκιδικής: 6, ΠΕ Σερρών: 1) και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας: 4, ΠΕ Τρικάλων: 2, Υπό διερεύνηση: 3).

 

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα για τον ιό στη χώρα

Τρέχουσα κατάσταση περιστατικών Αριθμός κρουσμάτων
Συνολικός αριθμός δηλωθέντων περιστατικών  87
Συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται  20
i. Νοσηλεύονται σε κλινικές (εκτός ΜΕΘ ) 13
ii. Νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)  7
Δεν νοσηλεύθηκαν  12
Έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο  50
Αριθμός θανάτων σε ασθενείς με λοίμωξη από ιό ΔΝ  5

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …