Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μουσικό αναλόγιο: Η Διδώ μέσα στον κόσμο της ανατολής και της προσφυγιάς

Μουσικό αναλόγιο: Η Διδώ μέσα στον κόσμο της ανατολής και της προσφυγιάς

0

Ο Θωμάς Κοροβίνης παρουσιάζει την προσωπικότητα της Διδώς Σωτηρίου μέσα από τον Λόγο και τη Μουσική στην Παλιά Μουσική της Καβάλας στις 10/8

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στην Παλιά Μουσική το μουσικό αναλόγιο «Η Διδώ μέσα στον κόσμο της ανατολής και της προσφυγιάς».

Η Διδώ Σωτηρίου, μια άξια, προικισμένη, δοξασμένη και πολυφίλητη θυγατέρα της Ανατολής και της προσφυγιάς, θα επαινείται και θα αναγνωρίζεται πάντοτε για την κορυφαία πνευματική και γενικότερα πολιτιστική συμβολή της στη μικρασιατική πεζογραφία, στην ουσιαστική βελτίωση των σχέσεων των συμπατριωτών μας με τους Τούρκους και στον μοναδικό της αγώνα για την ποιοτική ανέλιξη του δοκιμαζόμενου ανθρώπου της εποχής μας. Η Διδώ είναι η δεύτερη μάνα, όχι μόνο του μικρού Μπελογιάννη, που τον ανάστησε,  αλλά και η μάνα και η σύντροφος της ψυχής όσων από μας εννόησαν το όραμά της και γεύτηκαν την μέθεξη του προσφυγικού καημού της ανατολίτικης ρωμιοσύνης και όσων οσμίστηκαν και διαποτίστηκαν από εκείνο το αιθέριο μεθυστικό απόσταγμα της παιδεμένης αλλά περήφανης ζωής που η ίδια βάφτισε «άρωμα των πραγμάτων».

Η εκδήλωση, περιλαμβάνει εισήγηση στην εργοβιογραφία και την σύνολη προσωπικότητα της Σωτηρίου, ανάγνωση σύντομων αποσπασμάτων ανθολογημένων από τα πεζά της σε ανταπόκριση με επιλεγμένα μικρασιατικά τραγούδια, από εκείνα που ή ίδια λάτρευε. Στο τελευταίο μέρος δίνεται μικρή συναυλία.

Η γενική επιμέλεια είναι του Θωμά Κοροβίνη, συγγραφέα, ερευνητή και τραγουδοποιού, προσωπικού φίλου και μαθητή της Διδώς.

Παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες :

Θωμάς Κοροβίνης, εισήγηση-απαγγελία-τραγούδι

Ανδρέας Καρακότας, απαγγελία-τραγούδι

Μαρία Φωτίου, τραγούδι

Λάζαρος Χαριτίδης, μπουζούκι

Σταύρος Κρομμύδα, κιθάρα

Ηλίας Κρομμύδας, ακορντεόν

 

Εισιτήρια 

Τιμές εισιτηρίων: 8€ Κανονικό, 5€ Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, άνω των 65 ετών

Ηλεκτρονική προπώληση: www.ticketservices.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανθή Γκέρμαν και Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή αναλαμβάνουν το μέλλον της Δημοτικής Πινακοθήκης

Συνεργασία ορόσημο για τον Πολιτισμό της Ξάνθης   Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης …