Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα

0

Διαγνώστηκαν 19 νέα κρούσματα. Φτάνουν τα 60 συνολικά τη φετινή χρονιά. Έχουν εντοπιστεί στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας

Εξήντα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έχουν εκδηλωθεί συνολικά φέτος στη χώρα, ενώ φαίνεται ότι για την ώρα δεν έχει «εισχωρήσει» ο ιός στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 16/08/2022 (ώρα 11.00πμ), έχουν διαγνωστεί συνολικά εξήντα (60) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα τριάντα εννέα (39) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και είκοσι ένα (21) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως τις 16/8, διαγνώσθηκαν 19 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δύο (2) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 85 ετών, με υποκείμενα νοσήματα.

Τα κρούσματα μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ: 33, ΠΕ Κιλκίς: 2, ΠΕ Πέλλας: 3, ΠΕ Πιερίας: 1, ΠΕ Ημαθίας: 12, ΠΕ Χαλκιδικής: 5) και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας: 1, ΠΕ Τρικάλων: 1).

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα για τον ιό

Τρέχουσα κατάσταση περιστατικών Αριθμός κρουσμάτων
Συνολικός αριθμός δηλωθέντων περιστατικών 60
Συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται 19
i. Νοσηλεύονται σε κλινικές (εκτός ΜΕΘ) 14
ii. Νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 5
Δεν νοσηλεύθηκαν 7
Έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο 32
Αριθμός θανάτων σε ασθενείς με λοίμωξη από ιό ΔΝ 2
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…