Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Λαθραία αλίευση οστράκων στο Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης

Λαθραία αλίευση οστράκων στο Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης

0

Κατασχέθηκαν 478 κιλά εκ των οποίων τα 340 ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση

 

Στη σύλληψη ενός 52χρονου προέβησαν, το πρωί της Παρασκευής, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία οστράκων του είδους «ΑΧΙΒΑΔΑ».

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ο 52χρονος στον λιμενίσκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, να έχει φορτώσει σε όχημα, σάκους με όστρακα. Κατόπιν ζύγισης διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τριάντα σακιά δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (Ruditapes Decussatus), συνολικού βάρους 478 κιλών, εκ των οποίων τα 340 κιλά, υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,4 εκ. έως 4,3 εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επιπροσθέτως, για τα ανωτέρω αλιεύματα δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ απαγορεύεται η αλίευση του εν λόγω είδους από τον μήνα Απρίλιο έως τον μήνα Οκτώβριο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…