Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 8ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 8ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης

0

Θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο

Ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης επιστρέφει για 8η φορά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 και οι εγγραφές έχουν ανοίξει για τους αθλητές.

Ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Δρομέων  Ξάνθης “Xanthi Runners” και τον Α.Π.Σ. Διομήδη Ξάνθης σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και θα διεξαχθεί εκτός από τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ξάνθης, ο Αγώνα; πόλης 5.000μ. και ο παιδικός αγώνας 1.000μ.

Εκκίνηση και Τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία Ξάνθης.

Διαδρομή

-Ημιμαραθώνιος: Θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα: Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης-Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης, Περιφερειακή οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης,  28ης Οκτωβρίου, πλατεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη από το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης.

Αγώνας πόλης 5000μ.: Θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα:  Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Λεωφόρος Στρατού, Λευκίππου, Δράμας , 28ης Οκτωβρίου, πλατεία.

Παιδικός Αγώνας 1000μ.: Θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα:  Πλατεία, Μιχαήλ Καραολή, Κουγιουμτζόγλου, Μπρωκούμη, 28ης Οκτωβρίου, πλατεία.

Ο χάρτης των διαδρομών υπάρχει στο   http://www.democritushalfmarathon.gr

Δικαίωμα συμμετοχής

-Ημιμαραθώνιος: Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

-Αγώνας πόλης 5000μ.: Επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν γεννηθεί έως και το 2010.

-Παιδικός Αγώνας 1000μ.: Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όσοι μαθητές φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο ή βρίσκονται σε αντίστοιχη ηλικία. Απαραίτητη προϋπόθεση οι μαθητές να συνοδεύονται από το γονέα ή κάποιο άλλο ενήλικο άτομο πριν και μετά το τέλος του αγώνα.

Εγγραφές

-Ημιμαραθώνιος – Αγώνας Πόλης 5000μ.: Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στη διεύθυνση: http://www.democritushalfmarathon.gr και λήγουν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022. Οι αθλητές και αθλήτριες καθώς και οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική ή με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δύο (2) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στη γραμματεία του αγώνα.

Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα έχουν τη δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμού τους κάτω ακριβώς από τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής μπλούζας.

-Παιδικός Αγώνας 1000μ.: Οι εγγραφές θα γίνονται στην Κεντρική πλατεία σε διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς το Σάββατο 26-11-2022 από τις 10:00 έως 19:00 και την Κυριακή 27-11-2022 από τις 08:30 έως 12:30. Με την εγγραφή θα παραλαμβάνουν τον αριθμό του αγώνα τον οποίο πρέπει να έχουν τοποθετημένο στο στήθος κατά την διάρκεια του αγώνα. Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή θα πρέπει απαραίτητα, κατά την διάρκεια εγγραφής, ο γονέας ή κηδεμόνας να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής του μαθητή-αθλητή. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνεται αποδεκτή η συμμετοχή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απογοητευμένοι από την Συνέλευση για τον ΑΟΞ οι Xanthifans

Δεν εγκρίνουν προσπάθειες συγχώνευσης με άλλες ομάδες Την απογοήτευσή τους για τη διαδικασ…