Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκινά η μελέτη για  το νέο ανοιχτό κολυμβητήριο

Ξεκινά η μελέτη για  το νέο ανοιχτό κολυμβητήριο

0

Μέσω προγραμματικής με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. – Στο 1 εκ. ευρώ το εκτιμώμενο κόστος του έργου – 60.000 ευρώ το κόστος της μελέτης

 

«Πάγωσε» η αγορά οικοπέδου στην πετρελαιοαποθηκών για την κατασκευή Γυμνασίου – Εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις

 

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη έργο που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής. Πρόκειται  για  το ανοικτό προκατασκευασμένο κολυμβητήριο στην περιοχή των Πετρελαιαποθηκών (απέναντι από το Φυτώριο), εντός του Πολεοδομικού Σχεδίου και σε χώρο χαρακτηρισμένο για αθλητική χρήση.

Εγκρίθηκε η προγραμματική με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. για την μελέτη

Στα 60.000 ευρώ περίπου ανέρχεται  το κόστος της μελέτης για το μικρό κολυμβητήριο και μετά από εισήγηση του δημάρχου η  οποία εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή θα την αναλάβει μέσω προγραμματικής σύμβασης ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. σε συνεργασία με την Υπηρεσία Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου που θα έχει  την επίβλεψη . Να σημειώσουμε ότι το νέο προκατασκευασμένο κολυμβητήριο διαστάσεων 12 Χ25 θα λειτουργεί ως προπονητήριο για τους συλλόγους καθώς επίσης και για το κοινό και για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ.

«Πάγωσε» η αγορά οικοπέδου στην πετρελαιοαποθηκών για την κατασκευή Γυμνασίου – Εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις

Στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών πρόκειται να κατασκευαστεί  και το νέο Γυμνάσιο που αποφάσισε ο δήμος για να φοιτούν παιδιά που χωροταξικά ανήκουν στη ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο ο διαγωνισμός για την αγορά οικοπέδου που έγινε ακυρώθηκε. Να υπενθυμίσουμε ότι σ’ αυτόν τον διαγωνισμό κατατέθηκε μία πρόταση για οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων στην περιοχή των Πετρελαιοαποθηκών. Όμως η επιτροπή καταλληλόλητας έκρινε ως μη κατάλληλο το συγκεκριμένο οικόπεδο για την κατασκευή σχολικής μονάδας. Μετά από αυτό το θέμα έχει  «παγώσει» και σύμφωνα με πληροφορίες μας εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις πάντα όμως στην συγκεκριμένη περιοχή  και  εκτός  Πολεοδομικού σχεδίου.

«Πάγωσαν» με απόφαση δημάρχου οι εργασίες του ιδιώτη για διάνοιξη δρόμου σε οικοδομικό τετράγωνο επί της Λ. Στρατού

Η συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε ευρύτερη κλίμακα επί της Λ. Στρατού έχει απασχολήσει  την κοινωνία της Ξάνθης και για ένα άλλο θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα στον Ιούλιο μετά από καταγγελία των ιδιοκτητών ακινήτων που διαμένουν στις πολυκατοικίες απέναντι από το ξενοδοχείο «Έλενα». Να σημειώσουμε ότι το οικοδομικό τετράγωνο που συνορεύει με αυτές τις πολυκατοικίες  ήταν χαρακτηρισμένο ως χώρος  στάθμευσης υπεραστικών ΚΤΕΛ. Μετά όμως από τροποποίηση του Πολεοδομικού σχεδίου χαρακτηρίστηκε ως οικοδομήσιμο. Ένας από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων υπέβαλλε αίτημα προς την τεχνική υπηρεσία για να κάνει εργασίες διάνοιξης δρόμου στην πρόσοψη του  οικοπέδου του ώστε να έχει  την δυνατότητα να κατασκευάσει οικοδομή καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να είναι ένα οικόπεδο οικοδομήσιμο. Η έγκριση δόθηκε υπηρεσιακά χωρίς όμως να ενημερωθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ο ιδιοκτήτης ξεκίνησε εργασίες. Αυτές κινητοποίησαν τους άλλους ιδιοκτήτες οι οποίοι θεωρούν ότι θίγονται και ότι μειώνεται η αξία των ακινήτων τους αν ανεγερθεί οικοδομή. Έθεσαν δε θέμα νομιμότητας της έγκρισης που δόθηκε δεδομένου ότι η διάνοιξη δρόμου σε κοινόχρηστο χώρο είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου. Το θέμα προκάλεσε αναστάτωση και υπήρξαν έντονες επικρίσεις. Μετά από παρέμβαση του δημάρχου κ. Μανώλη Τσέπελη σταμάτησαν οι εργασίες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …