Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κάτι μοσχοβολάει στην πλατεία της Σταυρούπολης!

Κάτι μοσχοβολάει στην πλατεία της Σταυρούπολης!

0
giotes pitas

Απόψε διοργανώνεται η 12η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας στο κέντρο της Σταυρούπολης. Θα διατεθούν 60 πίτες με μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών φτιαγμένες από τις γυναίκες του οικισμού

Δ. Χατζογλίδου: «Οι γυναίκες θα φέρουν ολόφρεσκες πίτες, που θα φτιάξουν την ίδια μέρα με υλικά εποχής»

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τη 12η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας στην Σταυρούπολη. Ειδικότερα απόψε, Παρασκευή 26 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του οικισμού οι γυναίκες  θα παρουσιάσουν έναν καμβά γεύσεων με κάθε λογής πίτες ακόμα και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Σχετικά με τη διοργάνωση, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης ΟΡΦΕΑΣ, κα Δέσποινα Χατζογλίδου μιλώντας στο «Ε» για την εκδήλωση, υπογράμμισε: «Συνεννοηθήκαμε με τις γυναίκες του οικισμού και στις 6 με 8 το βραδάκι θα φέρουν τις πίτες τους που θα φτιάξουν αυθημερόν για να είναι φρέσκιες. Ως Σύλλογος θα στήσουμε τραπέζια και πάγκους όπου θα τις τοποθετήσουμε».

Μεγάλη η ποικιλία στη Γιορτή Χωριάτικης Πίτας

Και συνέχισε: «Θα έχουμε συνολικά πάνω από 60 πίτες με μεγάλη ποικιλία σε γευστικές προτιμήσεις. Θα διατεθούν τυρόπιτες, σπανακοτυρόπιτες, σπανακόπιτες (λόγω νηστείας την Παρασκευή),κολοκυθόπιτες, μελιτζανόπιτες, πιπερόπιτες, πιροσκί με πατάτα, πατατόπιτες, μεσογειακές ,μανιταρόπιτες, κρεατόπιτες και μακαρονόπιτες, όλες με υλικά εποχής».

Δωρεάν μετακίνηση μετ’ επιστροφής στην Σταυρόπολη

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται υπάρχει μέριμνα ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μετακινηθούν δωρεάν προς τη Σταυρούπολη για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της Γιορτής Χωριάτικης Πίτας στη Σταυρούπολη. Έτσι,στις 7 το απόγευμα λεωφορεία θα αναχωρήσουν έξω από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

Οι εκδηλώσεις

Για τη 12η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Παρασκευή 26 Αυγούστου, ώρα 21.00:  Συναυλία με τον Ματθαίο Γιαννούλη και την Αλεξία Χιώτη, με παράλληλη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και διάθεση παραδοσιακής χωριάτικης πίτας φτιαγμένης από τις ντόπιες νοικοκυρές. Η βραδιά θα ξεκινήσει με τον λαϊκό τραγουδιστή Νίκο Γκίκα.

-Σάββατο 27 Αυγούστου, ώρα 19.00, «Η Γιορτή των Παιδιών»: Μια βραδιά για μικρούς και μεγάλους παρέα με τον μάγο Roger Frost, ζωγραφική προσώπου, μπαλονοκατασκευές, ζογκλερικά κόλπα, γιγάντιες σαπουνόφουσκες.]

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …