Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κατά της Λευκής Νύχτας η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

Κατά της Λευκής Νύχτας η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

0

Καταγγέλλει ότι αυτές οι δράσεις «κάνουν λάστιχο» το ωράριο εργαζομένων και μικροεπαγγελματιών

 

Κατά της λευκής νύχτας που διοργανώνεται στην Ξάνθη την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου τάσσεται η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης, μέσω του δημοτικού συμβούλου Κώστα Βογιατζή, καταγγέλλοντας ότι αυτές οι δράσεις «κάνουν λάστιχο» το ωράριο εργαζομένων και μικροεπαγγελματιών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «η παράταση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έως τις 1μμ τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς, τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκειά της, είναι ένας ακόμα κρίκος στη μακρά αλυσίδα των αντεργατικών μέτρων που καταστρατηγούν τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, τσακίζουν τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων σε ανθρώπινα ωράρια και την απαραίτητη ξεκούραση», ενώ τονίζεται: «αυτό που λείπει από τους καταναλωτές, από τους εργαζόμενους  δεν είναι οι ώρες για να αγοράσουν, αλλά οι αξιοπρεπείς μισθοί και το εισόδημα που δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των πιο στοιχειωδών αναγκών. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που ο πληθωρισμός τρέχει με πάνω από 9%, οι ανατιμήσεις σε είδη καθημερινής κατανάλωσης, του ηλεκτρικού ρεύματος, της ενέργειας, οδηγούν σε ακραία φτώχεια τη μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών και μεγαλύτερη πτώση του τζίρου στα μικρομάγαζα, με νέα ανεξέλεγκτα χρέη. Όσα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα κι αν πραγματοποιήσουν η Αντιπεριφέρεια, η Δημοτική Αρχή και ο Εμπορικός Σύλλογος ούτε το πορτοφόλι της λαϊκής οικογένειας γεμίζει ούτε το ταμείο στα μικρομάγαζα! Ούτε οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα λείψουν από τους Ξανθιώτες αφού έπονται 7 ημέρες των γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης».

Η παράταξη αναφέρει: «ως Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης καλούμε τους εμποροϋπάλληλους, που ήδη βιώνουν τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών μέτρων της τελευταίας δεκαετίας, να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα και πέραν αυτού, διότι και δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και παράνομο είναι. Να μη βάλουν πλάτη και σε αυτό το μέτρο που τσακίζει περισσότερο τη ζωή τους και των οικογενειών τους. Άλλωστε αυτό που διαχωρίζει τον εργαζόμενο από τον δούλο είναι το οκτάωρο».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς μέλλον τα Λουτρά Ποταμιάς όσο παραμένουν στην ΕΤΑΔ

Σύγχυση και αφορμή για …παρεξηγήσεις από την απάντηση της υφυπουργού Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη…