Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κανονικότητα θα θυμίζει η επιστροφή στα θρανία

Κανονικότητα θα θυμίζει η επιστροφή στα θρανία

0

Με προαιρετική χρήση μάσκας και χωρίς υποχρεωτικά τεστ ξεκινά η σχολική χρονιά, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η επιτροπή εισηγήθηκε την προαιρετική χρήση μάσκας εντός και εκτός των αιθουσών και τη μη υποχρεωτικότητα διενέργειας τεστ για τον κορωνοϊό.

Θα υπάρχει μία σύσταση προς τους γονείς να εντοπίζουν πιθανά συμπτώματα και να προβαίνουν στη διενέργεια τεστ σε περίπτωση συμπτωμάτων, ώστε να αποφεύγεται η διασπορά εντός της σχολικής κοινότητας.

Σε περίπτωση θετικού τεστ, ο μαθητής θα παραμένει εκτός σχολείου και άλλων δραστηριοτήτων για 5 ημέρες και θα επιστρέφει φορώντας μάσκα για άλλες 5 ημέρες.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ 100,3, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε ηπιότερα μέτρα για τα σχολεία, τα οποία θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα.

«Η ευρύτερη τάση, ακούγοντας και τους ειδικούς, είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα στην εκπαίδευση, και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα», δήλωσε. Ωστόσο, σημείωσε ότι η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και, αν χρειαστεί, θα γίνουν προσαρμογές στα όποια μέτρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βγήκε η προκήρυξη για 6 θέσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Δύο θέσεις στα Κ.Υ. Εχίνου και Σταυρούπολης – Δείτε τις ειδικότητες 817 θέσεις ΠΕ και ΤΕ &…