Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ιδρυτικό μέλος της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Τριάθλου ο ΔΡΟΜΕΑΣ Θράκης

Ιδρυτικό μέλος της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Τριάθλου ο ΔΡΟΜΕΑΣ Θράκης

0

Ο Θρακιώτικος Αθλητικός Σύλλογος ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ πρωτοστατεί στη δημιουργία της νέας ομοσπονδιας τριάθλου στην Ελλάδα καθώς είναι ανάμεσα στα ιδρυτικά σωματεία της, με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος και στην περιοχή της Θράκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αθλητισμού, η νέα Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΤΟΕ), που αυτονομείται από την Ομοσπονδία Πεντάθλου, αποτελείται από 23 σωματεία. Πρόκειται για την 6η αθλητική Ομοσπονδία που συστήνεται ή ενεργοποιείται ξανά από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την τελευταία τριετία και, μάλιστα, σε Ολυμπιακό άθλημα με μεγάλη διεθνή απήχηση και διαρκή εξάπλωση στη χώρα μας.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση που το Τρίαθλο, έπειτα από χρόνια ταλαιπωρίας, ξαναβρίσκει το δρόμο του, αποκτά και πάλι τη δική του Ομοσπονδία εντός της αθλητικής μας οικογένειας και θα μπορέσει να αναπτύξει περαιτέρω τη δυναμική του στη χώρα μας. Το σχετικό αίτημα των αθλητών του τριάθλου, που μου υπέβαλλαν διαρκώς αυτή την τριετία, επιτέλους γίνεται πραγματικότητα, καθώς ωρίμασαν οι απαιτούμενες εκ του νόμου συνθήκες και στο χώρο τους. Κι είμαι, βέβαιος, ότι σειρά παίρνουν -άμεσα πλέον- και οι ανάλογες διεθνείς μας επιτυχίες».

Για πληροφορίες για το νέο τμήμα του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ ενημερωθείτε από την σελίδα του : https://www.dromeasthrace.eu/

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …