Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η «καλύτερη χρονιά όλων των εποχών» στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

Η «καλύτερη χρονιά όλων των εποχών» στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

0

Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου με τον αερολιμενάρχη για την συνέχιση της ενίσχυσης του αεροδρομίου και της τουριστικής κίνησης

1000 περίπου ήταν οι Γάλλοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τον Αύγουστο την Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη του Αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης κο Στέλιο Ζαντανίδη είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Χριστόδουλος Τοψίδης.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ιστορικά υψηλή κίνηση που καταγράφεται φέτος στον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης καθώς όπως σημείωσε ο κος Ζαντανίδης «πρόκειται για την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών σε επίπεδο κίνησης αεροσκαφών, αλλά και επιβατών».

Χαιρετίζοντας την θετική είδηση, ο κος Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του σε όλους και όλες τους/τις εργαζόμενους/ες του Αεροδρομίου για την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να διαχειριστούν τον υπερμεγέθη όγκο εργασίας και παράλληλα υπογράμμισε την συμβολή του «Δημόκριτος» στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής που επαγωγικά προκαλεί θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία συνολικά.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει εντατική προσπάθεια ώστε να συνεχιστούν οι διασυνδετήριες πτήσεις του Αεροδρομίου και με άλλες περιοχές της Ελλάδας (πέραν αυτής των Αθηνών), αλλά και χώρες του εξωτερικού(π.χ. Γερμανία) δεδομένης μάλιστα και της μεγάλης επιτυχίας, όπως επεσήμανα, της σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το Ηράκλειο της Κρήτης.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξαιρετικά θετική αποτίμηση των πτήσεων τσάρτερ που διεξήχθησαν εντός του μηνός Αυγούστου και έφεραν στην Αλεξανδρούπολη περίπου 1000 Γάλλους τουρίστες, αλλά ταυτόχρονα έδωσαν και την δυνατότητα στον εντόπιο πληθυσμό για φθηνή μετάβαση στο Παρίσι, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ανάλογες πτήσεις πρέπει να επαναληφθούν και το καλοκαίρι του 2023 και ει δυνατόν να αυξηθούν (τόσο αριθμητικά, όσο όμως και σε επιλογές προορισμών).

«Το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία όχι μόνο του Έβρου, αλλά της Θράκης και της Περιφέρειας μας συνολικά. Με δεδομένη την άριστη συνεργασία του Επιμελητηρίου μας με την Διοίκηση του Αερολιμένα και με απαρέγκλιτο στόχο την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας, συνεχίζουμε δυναμικά την διεκδίκηση για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Αεροδρομίου, ώστε να εξυπηρετούνται άριστα ακόμη περισσότεροι επισκέπτες, αλλά ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται και οι ανάγκες των εργαζομένων σε αυτό», δήλωσε ο κος Χριστόδουλος Τοψίδης μετά το πέρας της συνάντησης.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο προϊστάμενος του Αερολιμενικού Ελέγχου του Αεροδρομίου «Δημόκριτος» κος Σταύρος Καβαρατζής.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Με χτυπήματα στην πλάτη» επέστρεψαν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το «θεαθήναι» – Φωνάζουν για  την αδικία …