Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης αναλαμβάνει αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης αναλαμβάνει αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια

0

Έως ότου κινηθούν οι διαδικασίες για τις κρίσεις των νέων περιφερειακών διευθυντών

Καθήκοντα αναπληρωτή περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης στην ΑΜΘ θα αναλάβει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου.

Όπως γράψαμε κατά το παρελθόν, ο νυν περιφερειακός διευθυντής θα συνταξιοδοτηθεί κι έτσι από 1/9 η θέση έμενε κενή, αφού δεν έχει δρομολογηθεί από το υπουργείο Παιδείας η διαδικασία κρίσεων για τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η διαδικασία αυτή θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, αφού τα Άρθρα 373 και 375 του Νόμου για τα ΑΕΙ, που ψηφίστηκε και πήρε ΦΕΚ, ορίζει την παράταση της θητείας των Διευθυντών Σχολείων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, μέχρι την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης.

Το σχετικό άρθρο αναφέρει: «Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, των οποίων η θητεία λήγει στις 31.7.2022, ή όσοι ορισθούν να αναλάβουν και ασκήσουν καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β’ του Μέρους Β’ του ν. 4823/2021 (Α’ 136), περί της επιλογής των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

(Φωτο: Παρατηρητής της Θράκης)

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…