Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

0

Χρυσό μετάλλιο και στο βάδην με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Με την κορυφαία για φέτος επίδοση στον κόσμο, τα 8.52μ., ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής έδωσε ακόμα ένα σόου στους λάτρεις του στίβου και συνεχίζει να ονειρεύεται από την κορυφή για ακόμα μεγαλύτερα ρεκόρ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου, στο άλμα εις μήκος, ωστόσο κανείς δεν περίμενε να κάνει πραγματικά περίπατο στον τελικό, αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους του σχεδόν μισό μέτρο.

«Κατάλαβα τι πρέπει να κάνω στον τελικό», είπε μετά την επίδοσή του στον ημιτελικό. Και όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα ήξερε πολύ καλά τι θα έπρεπε να κάνει.

Με το άλμα του στα 8,52 μέτρα ο αθλητής από τα Γρεβενά έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2022, ενώ διέλυσε και το ρεκόρ αγώνων που είχε ο Γερμανός Κρίστιαν Ράιφ από το 2019.

Εκτός αυτών,  έσπασε και το ρεκόρ σταδίου που κατείχε ο Ιβάν Πεντρόσο με 8.43μ. από τις 11 Σεπτεμβρίου 1999. Μάλιστα, ο Τεντόγλου θα είχε νικήσει ακόμα και αν μετρούσε μόνο το πρώτο του άλμα στα 8.23μ. καθώς ο δεύτερος και ο τρίτος αθλητής ισοβάθμισαν με 8,06μ. και τα μετάλλια κρίθηκαν στο δεύτερο καλύτερο άλμα.

Έτσι, ο Έλληνας αθλητής έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ. Αυτό της μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο, που ήταν 40 εκατοστά το 1986, όταν ο Ρόμπερτ Εμιγιάν είχε επικρατήσει με 8.41μ. κι ο δεύτερος είχε 8.01μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, δεν κατέβηκε καν να κάνει την τελευταία του προσπάθεια γιατί ήταν εμφανές ότι δεν υπήρχε αθλητής να τον απειλήσει.

Το πρωί της χθεσινής ημέρας η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ βάδην, το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή.

Η 38χρονη έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χλμ. βάδην στους δρόμους του Μονάχου, στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της τερματίζοντας με χρόνο 2:47:00.

Σε ηλικία 38 ετών και 148 ημερών, η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου έγινε μάλιστα η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …