Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ζαχαρόπουλου στο «Καλογερικό» Θάσου

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ζαχαρόπουλου στο «Καλογερικό» Θάσου

0

Στις 11-17 Αυγούστου

 

Η ART TOBACCO FACTORY σε συνεργασία με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑΣΟΥ, παρουσιάζει τον ζωγράφο Γιάννη Ζαχαρόπουλο, στην αίθουσα «Καλογερικό», στον Λιμένα Θάσου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα, όπως συνθέσεις, πορτρέτα, αστικά τοπία, που έχουν σημείο αναφοράς τον άνθρωπο στην καθημερινότητα του, μέσα από τα οποία διαγράφεται η προσωπικότητα του καλλιτέχνη.

Όπως επισημαίνει ο επιμελητής της έκθεσης Τάσος Ζαχαρόπουλος, «η μεγάλη αφοσίωση του στην τέχνη και η πλούσια σε ζωγραφική αισθητική του πορεία, δείχνει τον σεβασμό του ζωγράφου στο ανθρώπινο συναίσθημα. Όμως, δίχως τη βαθιά γνώση των όγκων, των αναλογιών, των χρωμάτων, χωρίς τη δεξιοτεχνία του χεριού, και το πιο ζωντανό αίσθημα παραλύει, όπως γράφει ο γλύπτης Auguste Rodin στην «Διαθήκη» του και προτρέπει τους ζωγράφους να είναι βαθιά, αιμάτινα αληθινοί σε ό,τι λένε. Το πιο σημαντικό είναι να συγκινείσαι, να αγαπάς, να ελπίζεις, να πάλλεσαι, να ζεις. Να είσαι άνθρωπος, πριν είσαι καλλιτέχνης. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του δημιουργού Γιάννη Ζαχαρόπουλου, η υψηλή αποστολή του, την οποία υπηρέτησε με πάθος».

Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. και η διάρκεια της θα είναι έως και την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 και ώρα 10:30 μ.μ.

Με αφορμή την έκθεση εκδόθηκε κατάλογος με έργα του ζωγράφου.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ:

Καθημερινά: 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. και 7:00 μ.μ. – 10:30 μ.μ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδηλώσεις για το 7ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην Κομοτηνή

Θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2022 με ομιλία για το μοναστηριακό …