Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έκκληση στη Μπακογιάννη για την ενίσχυση της πυροπροστασίας στην Ξάνθη

Έκκληση στη Μπακογιάννη για την ενίσχυση της πυροπροστασίας στην Ξάνθη

0

Επιστολή απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή της για την δημιουργία μόνιμων πυροσβεστικών κλιμακίων στο νομό

Θυμίζει ότι είχε καταθέσει επερώτηση το 2018 προς τον τότε ΥΠΕΣ Πάνο Σκουρλέτη για την ίδρυση κλιμακίου στον ορεινό Δήμο Μύκης

Επιστολή προς την πρόεδρο της Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη και βουλευτή Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση» και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Ιρφάν Χατζηγκενέ, προκειμένου να αναδείξει την αναγκαιότητα ενίσχυσης της πυροπροστασίας της ΠΕ Ξάνθης.

Στην επιστολή του αναφέρει: «αξιότιμη κα Μπακογιάννη, διά της παρούσης επιστολής αναλαμβάνω την υποχρέωση να σας υπενθυμίσω το εξαιρετικό ενδιαφέρον που είχατε επιδείξει στο παρελθόν για την ενίσχυση της πυροπροστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, υποβάλλοντας μάλιστα και σχετική επερώτηση (11/01/2018 στον τότε Υπ. Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη).

Η κατακλείδα της τότε επερώτησής σας «Προτίθεται η κυβέρνηση να δημιουργήσει μόνιμο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στον ορεινό Δήμο Μύκης;», παραμένει επίκαιρη ακόμη και σήμερα, καθώς όχι μόνο δεν δημιουργήθηκε μόνιμο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στον Δήμο Μύκης, αλλά η ανάγκη για την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην ΠΕ Ξάνθης μεγαλώνει συνεχώς.

Επιπλέον, η ιστορία αποδεικνύει πλέον ότι η οργανωμένη και ενισχυμένη πυροπροστασία αποτελεί αναγκαιότητα για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς μόλις πριν από έναν μήνα παρακολουθήσαμε όλοι και όλες την μεγάλη πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Θεωρώ δεδομένο ότι τα υπάρχοντα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος ενεργούν κάθε φορά με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι η δύναμή τους χρειάζεται ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό, τεχνικά μέσα και υποδομές.

Δεδομένης της ευαισθησίας που έχετε επιδείξει στο παρελθόν κα Μπακογιάννη, διά της παρούσης επιστολής σας παρακαλώ να ανακινήσετε εκ νέου του θέμα της δημιουργίας μόνιμων πυροσβεστικών κλιμακίων στην ΠΕ Ξάνθης και ούσα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης να κινητοποιήσετε τις δυνάμεις εκείνες που μπορούν να επιληφθούν ενός τόσο σοβαρού θέματος το οποίο αφορά: την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της άγριας ζωής, την προστασία περιουσιών αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Αναμένοντας τις ενέργειες σας, σάς ευχαριστώ για τον χρόνο σας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…