Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δύο παράλληλα έργα στην ανατολική είσοδο της πόλης

Δύο παράλληλα έργα στην ανατολική είσοδο της πόλης

0

Έχει  συμβασιοποιηθεί και ξεκινά το έργο επέκτασης δικτύου ομβρίων στον Ν. Ζυγό από τον δήμο Αβδήρων

 

Από τους Τοξότες θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση της Εθνικής  οδού και  θα καταλήξει στο ύψος του Ν. Ζυγού – Έργο της περιφέρειας

 

Δυο έργα υποδομής έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης από διαφορετικές αφετηρίες και πρόκειται να συναντηθούν προκειμένου να δώσουν  λύσεις τόσο στην οδική ασφάλεια όσο και στην αντιπλημμυρική προστασία. Φορείς υλοποίησης η αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και συγκεκριμένα ο δήμος Αβδήρων και η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και τα έργα αφορούν ένα έργο επέκτασης ομβρίων στην περιοχή του Ν. Ζυγού που υλοποιεί ο δήμος Αβδήρων και το δεύτερο αφορά την αποκατάσταση οδοστρώματος στην Ε.Ο. Ξάνθης  – Λάγος που είναι η ανατολική είσοδος της Ξάνθης. Τα δύο έργα ξεκινούν αντίθετα για να …συναντηθούν στο σημείο του Ν. Ζυγού όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του δήμου Αβδήρων.

Έχει  συμβασιοποιηθεί και ξεκινά το έργο επέκτασης δικτύου ομβρίων στον Ν. Ζυγό

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης για το Δίκτυο ομβρίων στον Ν. Ζυγό έχει υπογραφτεί η σύμβαση και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ενώ ήδη έχει γίνει η παραγγελία των αγωγών του δικτύου. Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης πρόκειται για ένα έργο μεγάλης αναγκαιότητας για  τον οικισμό καθώς θα τον απαλλάξει από πλημμυρικά φαινόμενα. Το δίκτυο από την μια πλευρά θα ξεκινά από τον γήπεδο του Ζυγού και θα καταλήγει στην πλατεία ενώ από την άλλη θα διαπερνά την εθνικό οδό και θα καταλήγει στο αεροδρόμιο. Το έργο έχει προϋπολογισμό 61.000 ευρώ. Ο δήμος έχει λάβει την σχετική άδεια από την περιφέρεια για το έργο που  θα διαπερνά την εθνική οδό η οποία είναι αρμοδιότητά της.

 

Από τους Τοξότες θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση της Εθνικής  οδού και  θα καταλήξει στο ύψος του Ν. Ζυγού

Το σημείο που συνδέονται τα δύο έργα είναι ακριβώς αυτό που διαπερνά την εθνική οδό και αποτελεί τον λόγο για τον οποίο το έργο αποκατάστασης οδοστρώματος θα ξεκινήσει από τους Τοξότες που είναι η κατάληξή του και όχι απ’ αυτό που είναι η αρχή, δηλαδή η ανατολική είσοδος και το κομμάτι αυτό που έχει απομείνει. Επισημαίνεται  όπως είναι ευνόητο ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το τεχνικό του δήμου Αβδήρων και μετά να γίνουν τα έργα αποκατάστασης και η ασφαλτόστρωση της οδού για να αποτραπεί το γνωστό …ράβε – ξήλωνε με έργα διαφορετικών φορέων. Υπενθυμίζουμε ότι η υπόλοιπη οδός ως το Πόρτο Λάγος έχει αποκατασταθεί και μόνο αυτό το κομμάτι έχει απομείνει. Στο σημείο εκείνο το οδόστρωμα έχει υποστεί μεγάλη φθορά και οι  οδηγοί διαμαρτύρονται συνεχώς δεδομένου ότι είναι ένας δρόμος μεγάλης  κυκλοφορίας. Πρόκειται για ένα έργο της περιφέρειας το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παντελώς αδικαιολόγητη η αντίδραση της Τουρκίας στη δημιουργία θαλάσσιων περιβαλλοντικών …