Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποξηλώνεται το κεντρικό σιντριβάνι της πλατείας

Αποξηλώνεται το κεντρικό σιντριβάνι της πλατείας

0

Θα ληφθούν προστατευτικά μέτρα και για το σιντριβάνι στον πλάτανο που μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο

 

 Αγροτική οδοποιία προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ στο Λιβάδι Κιμμερίων- Ολοκληρώθηκε η μελέτη του  4ου Λυκείου – Τρεις νέοι κόμβοι

 

 

 

Σε έργα στοχευμένα με άμεσο αποδέκτη τον δημότη και την στήριξη της επαγγελματικής του δραστηριότητας επενδύει η δημοτική αρχή Ξάνθης. Αν και κατά κύριο λόγο αστικός δήμο επιχειρεί να στηρίξει τους δημότες των κοινοτήτων που ασχολούνται με την γεωργία και κτηνοτροφία.

Αγροτική οδοποιία στο Λιβάδι Κιμμερίων

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το έργο της αγροτικής οδοποιίας στη περιοχή Λιβάδι της δημοτικής ενότητας Κιμμερίων όπου υπάρχει έντονη κτηνοτροφική επαγγελματική δραστηριότητα. Να σημειωθούμε ότι το ΥΠΑΑΤ πρόκειται να διαθέσει ένα κονδύλι περίπου 43 εκ. για να χρηματοδοτήσει προτάσεις από όλες τις περιφέρειες. Από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη έχουν υποβληθεί 17 προτάσεις, προϋπολογισμού 10,817 εκατ. ευρώ. Η πρόταση του δήμου Ξάνθη αφορά αγροτική οδοποιία προϋπολογισμού 1,6 εκ. ευρώ. Όπως ανέφερε στο «Ε» δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης  πρόκειται για να πολύ σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην συγκράτηση των νέων και στην ενασχόλησή τους με την κτηνοτροφία και την αποτροπή της μετανάστευσης. Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να γίνει άμεσα πριν εγκαταλείψουν  οι  κτηνοτρόφοι την περιοχή.

Αντιπυρική ζώνη στο Σαμακώβ και κρουνοί στην Π. Πόλη

Επίσης ένα άλλο σημαντικό έργο που αφορά στην Πολιτική Προστασία είναι αυτό της διάνοιξης αντιπυρικής ζώνης στο Σαμακώβ. Η περιοχή σε απόσταση 30 μέτρων από τον οικισμό αποψιλώνεται από δέντρα ώστε να προστατευτεί σε περίπτωση πυρκαγιάς στο περιαστικό. Παράλληλα ο δήμος έχει τοποθετήσει επιπλέον 40 κρουνούς την Παλιά Πόλη. Πρόκειται για ένα έργο αντιπυρικής προστασίας που προχωρά ταχύτατα.

Κομβική επιλογή οδικής ασφάλειας οι κόμβοι – Τρεις νέοι στην πόλη και στην Καλλιθέα

Η οδική ασφάλεια είναι κομβική επιλογή της δημοτικής  αρχή  και ήδη έχουν γίνει μελέτες για  την δημιουργία τριών κόμβων και συγκεκριμένα στην ανατολική είσοδο της πόλης  από  την Κομοτηνή και λίγο μετά τις γραμμές, στην οδό της Λεωφόρου Στρατού  στο ύψος του ξενοδοχείου «Έλενα» και στον συνοικισμό της Καλλιθέας. Επίσης κόμβος θα γίνει και πίσω από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη του  4ου Λυκείου

Μετά από 10 χρόνια που βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο κατασκευής  του 4ου Λυκείου Ξάνθης στην περιοχή απέναντι από το Αμοιρίδιο. Ακολουθούν οι διαδικασίες ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του αρμόδιου υπουργείου.

Θα φύγει το σιντριβάνι της πλατείας

Παρεμβάσεις όμως και στην κεντρική πλατεία προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται το  γκρέμισμα της αλουμινοκατασκευής και του σιντριβανιού που βρίσκεται στο μέσον της πλατείας και της απελευθέρωσης  του χώρου. Να σημειώσουμε ότι εξ αρχής αυτή η κατασκευή που έγινε ως μοντέρνα εκδοχή της παλαιάς «κρήνης καθαρμών» που υπήρχε εκεί δέχτηκε αρνητική κριτική ως προς την καλαισθησία του. Σ΄ ότι  αφορά το άλλα σιντριβάνι του πλάτανου, το οποίο επίσης έγινε στόχος αρνητικών κριτικών, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει αλλά εξετάζονται τρόποι να μην μετατρέπεται κάθε τόσο σε σκουπιδότοπο. Όπως για παράδειγμα ένας προστατευτικός διάφανος υαλοπίνακας. Μέχρι  ΄τώρα όμως δεν έχει αποφασιστεί κάτι συγκεκριμένο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …