Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 36 νέα κρούσματα και έξι ακόμη θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

36 νέα κρούσματα και έξι ακόμη θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

0

123 τα συνολικά κρούσματα του ιού από την αρχή της περιόδου 2022, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 36 νέα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στη χώρα μας και σημειώθηκαν έξι ακόμη θάνατοι, φτάνοντας συνολικά τους έντεκα τη φετινή χρονιά. Για την ώρα τα κρούσματα εκδηλώνονται μόνο στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία, ωστόσο και στην ΑΜΘ υπάρχει επαγρύπνηση για την περίπτωση επιβεβαίωσης κρουσμάτων του ιού.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 30/08/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά εκατόν είκοσι τρία (123) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εβδομήντα τέσσερα (74) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και σαράντα εννιά (49) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως την Τρίτη (30/08/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 36 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί έντεκα (11) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 77 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη).

Τα κρούσματα μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής: 11, ΠΕ Θεσσαλονίκης: 52, ΠΕ Κιλκίς: 5, ΠΕ Πέλλας: 6, ΠΕ Πιερίας: 6, ΠΕ Ημαθίας: 26, ΠΕ Σερρών: 1) και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας: 7, ΠΕ Τρικάλων: 2, Υπό διερεύνηση: 6).

Επιπρόσθετα, από το σύστημα επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του ΔΝ σε ιπποειδή που διενεργεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την περίοδο 2022, έως τις 30/08/2022, έχει καταγραφεί ένα περιστατικό πρόσφατης λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ιπποειδές, σε οικισμό της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Η καταγραφή ιπποειδούς πρόσφατα μολυνθέντος από τον ιό του Δυτικού Νείλου υποδηλώνει την κυκλοφορία του ιού στην περιοχή.

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα για τον ιό στη χώρα

Τρέχουσα κατάσταση περιστατικών  Αριθμός κρουσμάτων
Συνολικός αριθμός δηλωθέντων περιστατικών  123
Συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται  18
i. Νοσηλεύονται σε κλινικές (εκτός ΜΕΘ)  12
ii. Νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)  6
Δεν νοσηλεύθηκαν  20
Έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο  74
Αριθμός θανάτων σε ασθενείς με λοίμωξη από ιό ΔΝ  11

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αύξηση σπουδαστών στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

2.334 σπουδαστές εγγράφηκαν για το α’ εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2023-23 έναντι 1.832 τη…