Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μικρή παράταση για εγγραφή στο Μητρώο πήραν τα ερασιτεχνικά σωματεία

Μικρή παράταση για εγγραφή στο Μητρώο πήραν τα ερασιτεχνικά σωματεία

0

Έως και τις 17 Αυγούστου

Με τροπολογία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δόθηκε μία μικρή παράταση στα ερασιτεχνικά σωματεία, έως τις 17 Αυγούστου, για την επικαιροποίηση εγγραφής τους στο Μητρώο, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματά τους. Επίσης μειώθηκε από 5% σε 1% το ποσοστό της ΕΠΟ από τα ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ

Αναλυτικότερα, στην τροπολογία προβλέπονται τα εξής:

– Μειώθηκε σε 1% από 5%, το ποσοστό που εισπράττει η ΕΠΟ τόσο από τις συμβάσεις ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1 όσο και από την κεντρική διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λιγκ 2.

– Μετατράπηκε σε ΝΠΙΔ, για την αναβάθμιση και ενίσχυση της λειτουργίας του, το «Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών» με έδρα την Αρχαία Ολυμπία.

– Παραμένει έως και τις 20/09/2022 η προϋπόθεση «συμμετοχής αθλητή σε τουλάχιστον μισούς αγώνες της διοργάνωσης», για την αναγνώριση διάκρισης σε Πανελλήνιους αγώνες όλων των κατηγοριών, για τα ομαδικά αθλήματα. Η πρόβλεψη του νόμου 4908/2022 περί «συμμετοχής σε περισσότερους από τους μισούς αγώνες» θα ισχύει για διοργανώσεις που διεξάγονται και διακρίσεις που επιτυγχάνονται μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2022.

– Κατόπιν σχετικού γραπτού αιτήματος του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκου, προς τον υφυπουργό αθλητισμού, το οποίο έγινε δεκτό, δόθηκε ολιγοήμερη παράταση, ως τις 17 Αυγούστου 2022, στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου 2022 για την προθεσμία εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, μετά την πάροδο της οποίας τα μη εγγεγραμμένα ερασιτεχνικά σωματεία δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής σε αγωνιστικές δραστηριότητες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…