Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Xanthi Masters ‘22 σε μία πλατεία που θυμίζει παραλία…

Xanthi Masters ‘22 σε μία πλατεία που θυμίζει παραλία…

0

Με συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε και επίσημα το τουρνουά Masters του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ 2022

Παρόντα διοικητικά στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Συμμετέχουν 40 ομάδες με 80 αθλητές και αθλήτριες. Την Κυριακή η διεξαγωγή των τελικών

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης άνοιξε η αυλαία του Xanthi Masters (14-17 Ιουλίου).Η συνέντευξη φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ξάνθης. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών του τρίτου φετινού τουρνουά Masters του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ 2022 (ΕΟΠΕ,Δήμος Ξάνθης),καθώς κι αθλητές που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Ως Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης,ο Κώστας Ασημακόπουλος ανέλαβε να συντονίσει τη Συνέντευξη Τύπου δίνοντας τον λόγο σε διοργανωτές,χορηγούς και συμμετέχοντες,όπως επίσης και σε όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση της διοργάνωσης. Όπως επεσήμανε: «Για 1η φορά μετά από χρόνια η Θράκη φιλοξενεί ένα τουρνουά Master, η ανώτερη κατηγορία για το άθλημα».

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων, Μανώλης Φανουράκης μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου, Μανώλη Τσέπελη ο οποίος λόγω προβλήματος δεν κατάφερε να παρευρεθεί. Όπως μετέφερε: «Νιώθω ικανοποίηση που η Ξάνθη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τέσσερις συνδιοργανωτές -δήμους πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley ανδρών και γυναικών. Αυτό το ιδιαίτερο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην πλατεία αποβλέπει στη διάδοση του μηνύματος για τη σημασία της άθλησης για κάθε πολίτη, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτή  η διοργάνωση έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειές μας για την ανάδειξη μιας εναλλακτικής μορφής τουρισμού».

Ο Μ.Φανουράκης από τη δική του πλευρά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης τονίζοντας πως ως δήμος επενδύουν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις με έμφαση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και συνάμα την εξωστρέφεια.

Επιπροσθέτως, ο δήμος ευχαρίστησε τον «μηχανισμό» του, τους αθλητές, τους εργαζόμενους, τον ‘’ΕΡΜΟΓΕΝΗ’’, τον Ερυθρό Σταυρό, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την στήριξη και προς τον θρακιώτη Αλέκο Παρασκευόπουλο, γιατί με τις οδηγίες του στήθηκε ένα γήπεδο μέσα σε  ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Η πληρότητα των εγκαταστάσεων, όπως επίσης και των συνεργατών του, όπως είπε, είναι στοιχεία-γνωρίσματα άξια θαυμασμού. Ο Πρόεδρος, κ. Καραμπέτσος δεσμεύτηκε ότι η Ξάνθη και του χρόνου θα συνεχίσει να είναι στο Master,κάτι που αναντίρρητα αποτελεί τιμή, αλλά ταυτόχρονα επιφορτίζει και με άγχος αναφορικά με την κατάλληλη προετοιμασία του εγχειρήματος.

Την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης  εκπροσώπησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Ένωσης σωματείων βόλεϊ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας Ειρήναρχος Κεμανετζής.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ανάγνωση του χαιρετισμού του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργου Καραμπέτσου.

Ως κύριος χορηγός, εκπρόσωπος της espressonist, ο Κώστας Καραβάσης τόνισε πως πρόκειται για ξεχωριστή τιμή αποκαλώντας  «υποχρέωση» την ενεργή συμμετοχή σε διοργανώσεις που αποβλέπουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Καταληκτικά, ο λόγος δόθηκε στους/στις αθλητές/αθλήτριες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι Θρακιώτες αθλητές Ραφαήλ Μπανιώτης – Γιώργος Τερζόγλου, που βρίσκονται στο Νο1 του ταμπλό ανδρών.

Οι προκριματικοί αγώνες και στα δύο φύλα διήρκησαν μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, με τη συμμετοχή 15 ομάδων ανδρών και 10 γυναικών. Από σήμερα, Παρασκευή (15/7) το πρωί (09.00) θα ξεκινήσουν και οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό σε άνδρες και γυναίκες και το τουρνουά θα κορυφωθεί με τη διεξαγωγή των τελικών την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό σε άνδρες και γυναίκες θα μεταδοθούν μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στο Youtube με θέα τον εμβληματικό πύργο του ρολογιού στη πλατεία Δημοκρατίας στη Ξάνθη.

Συμμετοχές

-40 ομάδες,80 αθλητές και αθλήτριες

Κόστος

-Στο τέλος θα προκύψει το τελικό κόστος που θα κληθεί να καλύψει ο δήμος. Άλλωστε και η Ομοσπονδία καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό. Στο μεγαλύτερο ποστοστό, το 80% περίπου καλύφθηκε από ξανθιώτες επιχειρηματίες.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…