Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θετικές εντυπώσεις άφησε το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο ΑΜΘ

Θετικές εντυπώσεις άφησε το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο ΑΜΘ

0

Με οικοδεσπότη τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25-26 Ιουνίου 2022

Ασχολήθηκε με θέματα σχετικά με το φαρμακείο του «σήμερα»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών), με οικοδεσπότη τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας και με την ενεργή υποστήριξη των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών της περιοχής και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στις 25-26 Ιουνίου 2022, στο LUCY HOTEL στην Καβάλα.

Το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ασχολήθηκε με θέματα που αφορούσαν το φαρμακείο του σήμερα. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου έλαβαν χώρα:

– Στρογγυλό Τραπέζι για το «Ελληνικό Φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», στο οποίο την κεντρική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς, ενώ συμμετείχαν οι κ.κ.: Σεραφείμ Ζήκας, πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ και γενικός γραμματέας ΠΦΣ, Κατερίνα Μπουρουτζόγλου, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Δράμας, Άννα Κυριακούδη, μέλος Δ.Σ. Φ.Σ. Έβρου, Αναστάσιος Ταρενίδης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Ξάνθης. Γουλδέν Χουσεΐν Ογλού, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Ροδόπης, και Αναστάσης Ρόντσης, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Σερρών.

Στη συζήτηση προήδρευσε η κυρία Αναστασία Ρακιτζή, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Καβάλας.

– Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για τον νέο τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης συνταγών με θέμα «Τακτικός έλεγχος συνταγών φαρμάκων». Την εισαγωγική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς και το θέμα παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. ΠΦΣ και πρόεδρος του Φ.Σ. Χανίων κ. Εμμανουήλ Κατσαράκης.

– Ενότητα με θέμα «Η meta εποχή του φαρμακείου», κατά τη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν τα παρακάτω: «Συμπράξεις  φαρμακείων» από τον κ. Αθανάσιο Γουβάλα, φαρμακοποιό MSc, «Νομοθετικές μεταρρυθμίσεις στη  meta εποχή του φαρμακείου» από τον κ. Ηλία Δημητρέλλο, νομικό σύμβουλο Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, και «Πρόσφατες ευρωπαϊκές προοπτικές και προκλήσεις στον χώρο του φαρμακείου» από τον κ. Ανδρέα Βίτσο, φαρμακοποιό, πρόεδρο Φ.Σ. Ζακύνθου, σύμβουλο της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην PGEU.

– WORKSHOP «Η σύγχρονη τεχνολογία των νανο-εμβολίων. Περιπτωσιολογική μελέτη των νανο-εμβολίων εναντίον του ιού SARS-CoV-2» “CASE STUDY ON NANOVACCINES”, την επιμέλεια του οποίου έχει ο κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας & Νανοτεχνολογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εισαγωγική ομιλία με θέμα «Η λιποσωμιακή τεχνολογία στα συμπληρώματα διατροφής: κλινικές αποδείξεις» έκανε ο κ. Ηλίας Κατσόγιαννης, φαρμακοποιός, MSc.

Ακόμη, διακεκριμένοι επιστήμονες πραγματοποίησαν ομιλίες με θέμα:

-Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στη φαρμακευτική αγωγή: Προκλήσεις και προοπτικές για το φαρμακευτικό επάγγελμα.

-Η Νανο-τεχνολογική πλατφόρμα και η μορφολογία των σύγχρονων και καινοτόμων εμβολίων

-iGEM MetaThess: Καινοτόμες προσεγγίσεις στη μοριακή διάγνωση του  καρκίνου του πνεύμονα

-Διαχειρίζομαι το τραύμα σύμφωνα με τις Εθνικές Συστάσεις

-Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τη μετά-Covid εποχή. Ευκαιρίες και προκλήσεις

-Καθημερινός Πόνος & Φλεγμονή: Ο ρόλος των ΜΣΑΦ στην αντιμετώπισή τους

-Η θέση της νιμεσουλίδης στην αντιμετώπιση του οξέος πόνου

-Ο συμβουλευτικός ρόλος του φαρμακοποιού στον χειρισμό συχνών παθολογικών καταστάσεων του πεπτικού συστήματος

-Hypertension Diabetes Corner – υπηρεσίες ενίσχυσης της συμμόρφωσης και συμβολής στη ρύθμιση για άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου

-Διατροφικά κενά στην καθημερινότητα των παιδιών και πώς μπορούν αυτά να καλυφθούν

-8 χρόνια Kavala Medical Group

Παράλληλα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας διοργάνωσε εκδηλώσεις την εβδομάδα που προηγήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από γιατρούς για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας, όπως:

-Οι επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων

-Προληπτική Οδοντιατρική

-Αλλεργίες του καλοκαιριού

-Κολπίτιδα– Ουρολοιμώξεις – Οι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Οι παράλληλες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μια μουσική εκδήλωση από την Ορχήστρα Παλαιών Ασμάτων για τους πολίτες της Καβάλας.

Τέλος, τις ημέρες του συνεδρίου λειτούργησε έκθεση με προϊόντα και υπηρεσίες φαρμακείου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Θάσο

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις   Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε …