Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνάντηση του νέου προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Συνάντηση του νέου προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

0

Στηρίζει το αίτημα μείωσης των τελών ελλιμενισμού στα αλιευτικά καταφύγια αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου ο κ. Τσαλικίδης

Με τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων, Φώτη Σταυρακάρα, συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης. Η συνάντηση είχε χαρακτήρα γνωριμίας και συγχρόνως ενημέρωσης- συζήτησης σχετικά με τα θέματα των λιμένων στην ΠΕ Ροδόπης, που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα λειτουργίας και ανάπτυξης των υποδομών στα αλιευτικά καταφύγια Φαναρίου, Μαρώνειας και Ιμέρου, με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης να υποστηρίζει πως «η προώθηση τεχνικών παρεμβάσεων στις λιμενικές εγκαταστάσεις συνιστά αναπτυξιακή προτεραιότητα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης έθεσε και το θέμα αναπροσαρμογής με μείωση των τελών ελλιμενισμού στα αλιευτικά καταφύγια αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου, τα οποία καθορίζονται με βάση πίνακες που διαμορφώνονται από  το Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο κος Τσαλικίδης υπογράμμισε ότι «θα σταθεί αρωγός στο αίτημα μείωσης των τελών προς το αρμόδιο Υπουργείο, προσδοκώντας ότι αυτό θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση των λιμανιών της Ροδόπης και στην ανάπτυξη της περιοχής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Για τον κ. Σχοινά, αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στην Θράκη με την ιδιότητα του Αντιπρο…