Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συγκροτείται Περιφερειακό Επιστημονικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας στην ΑΜΘ

Συγκροτείται Περιφερειακό Επιστημονικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας στην ΑΜΘ

0

Θα απαρτίζεται από έξι καθηγητές ΑΕΙ ή ερευνητές και πέντε μέλη από επιμελητήρια, επιστημονικούς, επαγγελματικούς ή πολιτιστικούς φορείς

Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 14 έως 29 Ιουλίου

Η Πενταμελής Επιτροπή του άρθρου 8 παρ. 3α του Ν. 4386/2016  «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» που συγκροτήθηκε με την 65/2022 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ προκήρυξε ανοιχτή πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον ορισμό έντεκα μελών του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δικαίωμα υποψηφιότητας

∆ικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όσοι είναι κάτοχοι τουλάχιστον διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών ή ισοδύναμου τίτλου με αναγνωρισμένο κύρος και να έχουν μακρόχρονη ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ΕΤΑΚ. Σημειώνεται ότι από τα έντεκα (11) μέλη του ΠΣΕΚ, τα έξι (6) πρέπει να είναι καθηγητές Α.Ε.Ι. ή ερευνητές που προέρχονται από ερευνητικά κέντρα που εποπτεύονται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα δε υπόλοιπα μέλη να προέρχονται από επαγγελματικά επιμελητήρια και επιστημονικούς συλλόγους, τους πολιτιστικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Η θητεία των μελών του (ΠΣΕΚ) είναι τετραετής και μπορεί να ανανεωθεί μία μόνο φορά.

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, η οποία συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα, το περιεχόμενο του οποίου προκύπτει από τα συνημμένα αποδεικτικά έγγραφα.

Η αίτηση υποψηφιότητας, το βιογραφικό σημείωμα και τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσα σε αποκλειστική προθεσμία που ξεκινά από 14-7-2022 έως και 29-7-2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 μ.μ.

Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα διαύγεια, στην ιστοσελίδα της ΠΑΜΘ καθώς και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας  Έρευνας και Τεχνολογίας .

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…