Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στην 6η Δεθνή Θερινή Ακαδημία Δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη το Xanthi Tech Lab

Στην 6η Δεθνή Θερινή Ακαδημία Δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη το Xanthi Tech Lab

0

Συμμετέχει ως υποστηρικτής σε μια διοργάνωση που επικεντρώνεται στις «Νέες τάσεις στα Μέσα και τη Δημοσιογραφία»

Συμπληρώθηκαν οι τρεις πρώτες ημέρες της 6ης  Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Δημοσιογραφίας (Thessaloniki International Media Summer Academy – THISAM), η οποία  ξεκίνησε τις εργασίες της, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη. Η THISAM διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι οι «Νέες τάσεις στα Μέσα και τη Δημοσιογραφία».

Κατά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης οι συμμετέχοντες/ουσες (που προέρχονται από περισσότερες από 12 χώρες) παρακολούθησαν διαλέξεις και workshops σχετικά με την επιρροή που ασκούν οι νέες τεχνολογίες στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, την παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια του πολέμου και τη διαχείριση και επικοινωνία ανθρωπιστικών κρίσεων.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας είχαν ως θεματικές την παραπληροφόρηση, την επικοινωνία κρίσεων, τη φωτοδημοσιογραφία, την ελευθερία του λόγου και τις σωστές δημοσιογραφικές πρακτικές προσέγγισης και εργασίας με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η παραπληροφόρηση, η φωτοδημοσιογραφία και οι νέες  δημοσιογραφικές πρακτικές προσέγγισης και εργασίας με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κυριάρχησαν και την τρίτη ημέρα της 6ης  Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Δημοσιογραφίας με τον David J. Simon (Yale University) να αναφέρεται στη ρητορική μίσους  και τον εξτρεμιστικό λόγο.

To Χanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, συμμετέχει ως υποστηρικτής. Παράλληλα,  μέσω του πρόγράμματος “ Heal it” οι νικήτριες ομάδες λαμβάνουν μέρος στην 6η  Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημοσιογραφίας.

Οι εργασίες της Ακαδημίας θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…