Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Σπ. Πούλης: «Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς το θέατρο όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν»

Σπ. Πούλης: «Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς το θέατρο όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν»

0

Συνέντευξη με τον ηθοποιό της Θεατρικής Κωμωδίας «Συννυφάδες» με αφορμή την κυριακάτικη παράσταση που δόθηκε στην Ξάνθη

Η αγάπη του για το θέατρο, οι συνεργάτες του κι όσα εκτιμά σε αυτούς, η αντιμετώπιση τόσο της «καλής», όσο και της «κακής» κριτικής στον ρου μίας απολαυστικής συνέντευξης!

Στο πλαίσιο μίας θερινής περιοδείας η θεατρική παράσταση «Συννυφάδες» έκανε στάση και στην πόλη μας την Κυριακή 3/7 αποβλέποντας μέσα από καταστάσεις και παράδοξα να μεταδώσει μία μεγάλη δόση κωμικά «φορτισμένου» λόγου.

Ένας από τους ηθοποιούς της παράστασης, ο γνωστός και καταξιωμένος Σπύρος Πούλης μίλησε στο «Ε» για την σχέση του με το θέατρο και τους συνεργάτες του. Με αστείρευτη αγάπη για το θέατρο ο Σπύρος Πούλης απολαμβάνει τη δουλεία του, μιας και του «δίνει πνοή»!

«Ε»: Είστε δημοφιλής ηθοποιός με πολλές επιτυχίες σε θέατρο και τηλεόραση. Έχετε σκεφτεί ποτέ τα παρατάω κι απολαμβάνω όσα έχω;

Σ.Π.: Όχι. Δεν το έχω σκεφτεί αυτό. Ήθελα πάντα να κάνω αυτή τη δουλειά, να ασχοληθώ με το θέατρο. Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου χωρίς αυτό. Μου φαίνεται απίστευτο, αδιανόητο όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν.

 «Ε»: Κατά την γνώμη σας οι ηθοποιοί έχουν εξειδίκευση;

Σ.Π.: Νομίζω πως ναι. Μπορούμε όλοι οι ηθοποιοί να παίξουμε τα πάντα, αλλά δε θεωρώ ότι θα το κάνουμε με μεγάλη επιτυχία. Κατά την γνώμη μου πρέπει ο ηθοποιός να έχει μία τάση είτε προς το δράμα, είτε προς την κωμωδία για να πετύχει το ‘’super’’ αποτέλεσμα.

 «Ε»: Με ποια κριτήρια επιλέγετε μία δουλειά; Έχετε πει «όχι» σε συνεργασία;

Σ.Π.: Βέβαια, πολλές φορές έχω πει «όχι». Τα κριτήρια είναι οι συνεργάτες, το έργο, ποιος θα κάνει την σκηνοθεσία. Δηλαδή, ένας συνδυασμός. Κάποιος άνθρωπος αν δε σε εμπνέει δεν μπορείς να τον ακολουθήσεις, να δουλέψεις μαζί του. Πρέπει να είναι όλες οι συγκυρίες σωστές και καλές. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της δουλειάς μου στο θέατρο ήθελα να είναι όλα όπως νόμιζα εγώ ότι είναι σωστά. Αν και στο τέλος μπορεί να μην ήταν.

«Ε»: Ποια είναι τα στοιχεία-γνωρίσματα που εκτιμάτε στους συνεργάτες σας;

Σ.Π.: Το ταλέντο τους, το πείσμα τους, την αφοσίωσή τους στη δουλειά, να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν. Επίσης, άξιο εκτίμησης  είναι οι συνεργάτες μου να είναι καλοί άνθρωποι, γιατί αυτό «βγαίνει» στη δουλειά. Αν δεν έχεις αρμονική συνεργασία, αν δεν ταιριάζεις μαζί τους όσο ταλέντο κι αν υπάρχει δεν θα βγει καλό αποτέλεσμα.

 «Ε»: Υπάρχουν ηθοποιοί με τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε, αλλά δεν «έτυχε»; Αν ναι, ποιοι είναι αυτοί;

Σ.Π.: Δεν έχω σκεφτεί κάποιους συγκεκριμένους ηθοποιούς με τους οποίους θα ήθελα να παίξω, διότι με τους περισσότερους έχω συνεργαστεί. Επίσης, έχω δουλέψει και με συγγραφείς. Όχι, δεν έχω κάποιο «απωθημένο».

«Ε»: Τηλεόραση ή θέατρο; Ποιο από τα δύο σας έχει «αποζημιώσει» περισσότερο ως ηθοποιό μέχρι στιγμής;

Σ.Π.: Νομίζω το θέατρο. Έχω κάνει σε αυτό πράγματα που είναι πιο «κοντά» μου.

 «Ε»: Πώς διαχειρίζεστε την κριτική του κοινού;

Σ.Π.: Καλοδεχούμενη η κριτική. Μου αρέσει όταν είναι καλοπροαίρετη και την καταλαβαίνω όταν είναι εμπεριστατωμένη, την ακούω. Ωστόσο, διαβάζω και την κακή κριτική και προσπαθώ να καταλάβω τι πήγε λάθος, τι δεν άρεσε για να το διορθώσω την επόμενη φορά.

«Ε» :Ας στρέψουμε το βλέμμα μας στη θεατρική παράσταση «Συννυφάδες». Πείτε μας δύο λόγια για την υπόθεση και έπειτα για τον δικό σας ρόλο.

Σ.Π.: Οι «Συννυφάδες» είναι μία καινούργια κωμωδία του Στέλιου  Παπαδόπουλου. Ανεβαίνει για πρώτη φορά. Διαδραματίζεται σε μία επαρχιακή πόλη. Πρόκειται για  δύο κορίτσια παντρεμένα με δύο κακοποιούς. Δεν περνούν καλά στην ζωή τους. Άθελά τους μπλέκονται σε διάφορες ιστορίες με τους απατεώνες που έχουν μπλέξει. Μπλέκεται και ένας παππάς κι αυτός περίεργος ,ένας αστυνομικός, ένας γκάγκστερ κι έρχονται να πάρουν τα παράνομα είδη που διακινούν αυτοί. Στο τέλος κερδίζει το καλό…

Εγώ είμαι ένας από τους κακοποιούς, ένας από τους συζύγους των κοριτσιών που τους μπλέκει σε παρανομίες. Θέλει να το σκάσει, να παρατήσει τη γυναίκα του. Όλα  δοσμένα με ένα κωμικό τρόπο!

«Ε»: Ευχαριστούμε πολύ! Καλή συνέχεια στην περιοδεία σας!

Χρύσα Κιατίπη


Πληροφορίες για την παράσταση

Παίζουν:Σπύρος Πούλης – Γιάννης Μποστάντζογλου – Μαρία Φιλίππου – Εύη Κολιούλη – Γιώργος Παράσχος – Αντώνης Καλομοιράκης

Κείμενο: Στέλιος Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μποστάντζογλου

Σκηνικά: Λια Ασβεστά

Κοστούμια: Κατερίνα Ανδρικοπούλου

Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης

Φωτογραφία: Γιώργος Καλφαμανώλης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…