Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

0

Και τώρα τι θα γίνει;
Μεταξύ αστείου και σοβαρού ετέθη το ερώτημα: «Και τώρα τι θα κάνουν όλοι αυτοί που ετοιμάζονται να πάρουν το χρίσμα των κομμάτων τους;»
Που ορισμένοι μάλιστα θεωρούσαν τον εαυτό τους σίγουρο και άρχισαν τις περιοδείες και τις επαφές. Η διαβεβαίωση του Μητσοτάκη ρητά και κατηγορηματικά τους χάλασε τα σχέδια.
Κι έτσι, μαζεύουν τις σημαίες και οι περιοδείες θα μείνουν για το 2023.
Για κάποιους, η αναβολή αυτή είναι ιδιαίτερα καλή διότι θα τους δώσει περισσότερο χρόνο οργάνωσής τους για να είναι έτοιμοι όταν ο Μητσοτάκης σφυρίξει την έναρξη του παιγνιδιού.
Αντιλαμβάνεστε όλοι πως αυτό ισχύει για τους νέους υποψήφιους.
Γ.Δ.


Η συμπλήρωση προσεχώς
Τώρα που οι βουλευτικές εκλογές πήγαν μετά 10 μήνες πίσω και θα υπάρχει αρκετός χρόνος, το ΠΑΣΟΚ θα έχει ολοκληρώσει τα οργανωτικά του κενά.
Πρώτον θα οριστούν οι ταμίες στις Νομαρχιακές της χώρας και μεταξύ αυτών της Ξάνθης και δεύτερον, θα γίνει η κατανομή των αρμοδιοτήτων στους τομείς έργου σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό.
Τα παραπάνω μου έλεγε κομματικό στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ σε απάντηση σχετικής μου ερώτησης για το πότε θα καλυφθεί το κενό. Σύντομα λοιπόν θα πληροφορηθούμε την οριστική κατανομή αρμοδιοτήτων όπως και την επιλογή του χώρου εγκατάστασης των νέων γραφείων διότι σήμερα η Νομαρχιακή ουσιαστικά είναι άστεγη.
Γ.Δ.


Υπάρχει προσφορά υποψηφίων
Ιδού λοιπόν και μια αισιόδοξη είδηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού.
Φίλος που ήταν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές υποψήφιος και θα ξαναείναι, μου έλεγε πως στο συνδυασμό τους υπάρχει προσέλευση και προσφορά υποψηφίων.
Μάλιστα δήλωσε πως ο επικεφαλής έχει πρόβλημα ήδη διότι κάποιοι υποχρεωτικά θα πάνε στο τοπικό ή θα αποκλειστούν.
Ομολογουμένως αυτό είναι μια ευχάριστη έκπληξη όταν κάποιοι άλλοι ψάχνουν και παρακαλούν για να κλείσουν σιγά- σιγά το συνδυασμό τους.
Η διάθεση συμμετοχής στα κοινά είναι προφανώς ένα θετικό βήμα που αξίζει να συνεχιστεί.
Γ.Δ.


Επιστρέφεται μέρος της επιστρεπτέας
Άλλα τα όνειρα, διαφορετική η πραγματικότητα. Λοιπόν, η «επιτρεπτέα οικονομική ενίσχυση, θα επιστραφεί». Ήδη αναρτήθηκαν τα ποσά που αναλογούν σε κάθε επαγγελματία, βιοτέχνη κλπ για να πληρωθούν.
Βέβαια θα πρέπει να πούμε πως όλα τα ποσά έχουν υποστεί μείωση, αλλού λίγη και αλλού μεγαλύτερη. Πάντως η επιστροφή είναι δεδομένη και αρχίζει σύντομα η εξόφληση σε δόσεις.
Όσοι πίστεψαν ότι η οικονομική αυτή ενίσχυση δεν θα πληρωθεί, θα χαριστεί, μάλλον θα απογοητευθούν και καλό είναι να το «χωνέψουν» και να ετοιμάζονται ψυχολογικά.
Γ.Δ.


Εθελοντική αιμοδοσία
«Δώστε αίμα σήμερα που χρειάζεται για να ξεπεραστούν οι ανάγκες του Καλοκαιριού».
Ναι, ισχύει, αυτό είναι το σύνθημα και η προτροπή Συλλόγων Εθελοντών, Νοσοκομείων και άλλων φορέων. Κι αυτό, διότι λόγω ακριβώς χαλάρωσης, αδειών, διακοπών, μειώνεται η προσφορά σε αίμα. Όμως οι ανάγκες είναι εδώ, δεν μειώνονται. Οι πάσχοντες αγωνιούν εάν θα βρεθούν εγκαίρως οι απαραίτητες μονάδες για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Γι’ αυτό και γίνεται δημόσια έκκληση, γι’ αυτό και ο Σύλλογος Ξάνθης δεν σταματά το έργο του για εθελοντικές αιμοδοσίες τώρα το καλοκαίρι.
Οφείλουμε ως εκ τούτου, από την πλευρά μας ως συνειδητοί πολίτες, να βοηθήσουμε το έργο αυτού του Συλλόγου. Εξάλλου, το είπαμε και το λέμε, υπέρτατος εθελοντισμός είναι αυτός της προσφοράς αίματος.
Γ.Δ.


Περιφερειακή συνείδηση Ι
Με καθυστέρηση λίγων ημερών, είδα μία δημοσίευση σε εφημερίδα της Κομοτηνής. Συντάκτης αυτής ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας στην Περιφέρεια κ.Κώστας Κατσιμίγας.
Ο κ.Κατσιμίγας λοιπόν, στηλιτεύει την απόφαση για την αλλαγή λογότυπου της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και τον τρόπο που αυτή πάρθηκε, τονίζοντας πως «…είμαστε αιώνες μακριά από την Ενιαία Περιφερειακή Συνείδηση που πρέπει να διακρίνει όλα τα μέλη του Συμβουλίου».
Συμφωνώ με τον κ.Κατσιμίγα γι’ αυτήν την θέση. Επιτέλους, το περιφερειακό συμβούλιο πρώτο αυτό, έχει την υποχρέωση με τη στάση και συμπεριφορά του να καλλιεργεί και στηρίζει την περιφερειακή συνείδηση.
Γ.Δ.


Περιφερειακή συνείδηση ΙΙ
Προσωπικά δεν μένω σ’ αυτήν καθαυτή την απόφαση. Μένω στην αντίληψη, μένω στο γεγονός πως αυτοί που ψηφίστηκαν να υπηρετήσουν την Περιφέρεια, δεν έχουν συνειδητοποιήσει πού έχουν εκλεγεί και τι ακριβώς εκφράζουν στο κατ’ όνομα περιφερειακό συμβούλιο.
Μπορεί ως επικεφαλής ο Χρ.Μέτιος να κάνει κάποιες προσπάθειες, όμως δεν αρκούν.
Το πρόβλημα είναι σοβαρό και ως εκ τούτου θεσμικό. Είναι αδιανόητο τελικά, το όργανο που θεσμοθετήθηκε από την πολιτεία για να δράσει και να σκέφτεται περιφερειακά, να μην το κάνει και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι να θεωρούν πως βρίσκονται στο νομαρχιακό όργανο.
Το είπε εξάλλου ο ποιητής.
-Θέλει δουλειά πολύ για να γυρίσει ο ήλιος.
Γ.Δ.


Συνεχίζει τις επαφές ο Στρατός Κοντός
Συμπολίτης σοβαρός, με προσφορά στον τόπο αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που πλέον την παρακολουθεί απ’ έξω, μου τηλεφώνησε για να μάθε τι κάνει ο Στράτος Κοντός και πώς πάει η όλη προσπάθεια να ηγηθεί δημοτικού συνδυασμού.
Λοιπόν, του απάντησα πως σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο Στράτος συνεχίζει τις συζητήσεις και συναντήσεις ο ίδιος με άτομα που θεωρεί πως έχουν τις γνώσεις και τη δυνατότητα να προσφέρουν για την πρόοδο της πόλης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο στάδιο αυτό βρίσκει θετική ανταπόκριση και αυτό αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την ευόδωση του σκοπού.
-Ούτως εχόντων λοιπόν των πραγμάτων, οι δημοτικές εκλογές δεν θα μας αφήσουν χωρίς ενδιαφέρον. Θα είναι μια υπόθεση για τρεις δυνατούς υποψήφιους.
Γ.Δ.


Αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο για τον ορισμό του αντικαταστάτη του Σιαμπάν Μπαντάκ
«Άκυρο» έριξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης που ορίστηκε την Κυριακή 10 Ιουλίου το πρωί με μοναδικό θέμα την αντικατάσταση του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Σιαμπάν Μπαντάκ που παραιτήθηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την επόμενη Κυριακή γιατί δεν υπήρχε απαρτία των 21 καθώς παρόντες ήταν μόνο 19. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Σιαμπάν θα αντικατασταθεί στην Ποιότητα Ζωής όπου συμμετείχε από τον αντιδήμαρχο Σταυρούπολης κ. Απόστολο Ελευθεριάδη  που ήταν αναπληρωματικό μέλος ενώ ο ορισμός του  αντικαταστάτη του στην θέση του αντιδημάρχου θα γίνει από το δήμαρχο. Κυκλοφορούν φήμες για τους «μνηστήρες» όπως για τον κ. Χασάνογλου Φερντούν που ήταν και παλαιότερα  αντιδήμαρχος Καθαριότητας ή για τον κ. Αφεντούλη Τσακιρίδη που είναι στην Πολιτική Προστασία. Αλλά προς το παρόν παραμένουν φήμες.
Μ.Ξ.


«Καλωσήρθε το δολάριο» στην Αλεξανδρούπολη – Ξέμειναν από αβγά και  κρέας
Σκηνές από την ταινία «Καλωσήλθε το δολάριο» αναβιώσαν στην Αλεξανδρούπολη, όταν 1.500 πεζοναύτες που μετέφερε το γιγαντιαίο USS Arlington του αμερικανικού στρατού κατέπλευσε προ ολίγων ημερών στο λιμάνι και φυσικά οι πεζοναύτες βγήκαν στην πόλη. Όχι δεν κατέκλυσαν τα μπαρ όπως στην ταινία αλλά τα εστιατόρια για να φάνε πρωινό. Μάλιστα λένε ότι στην Αλεξανδρούπολη έχουν έλλειψη από αβγά αφού οι πεζοναύτες σε τρεις μέρες έφαγαν 7.000 αβγά για πρωινό με μπέικον και λουκάνικα. Άσε δε το κρέας. Οι Αμερικανοί πεζοναύτες έμειναν κατάπληκτοι από την ποιότητα και τις τιμές του θρακιώτικου φαγητού και μέσα σε τρεις ημέρες τελείωσαν τα rib eye, τις μπριζόλες, τα φιλέτα και τα μπέργκερ. Δεν πίστευαν δε στα αφτιά τους από τις τιμές και ρωτούσαν “are you sure?” (είστε σίγουρος;).
Μέχρι  και τατουάζ έκαναν ενώ τίναξαν την αγορά από ψώνια!
Τρίβουν τα χέρια τους στην Αλεξανδρούπολη η οποία έχει μετατραπεί σε γεωστρατηγικό κόμβο για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και ζει το δικό της success story!
Πάντως αν έχουν έλλειψη από αβγά και κρέας ας πάρουν από την Ξάνθη!
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…