Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

0

Και οι κρινόμενοι κρίνουν
Στην Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, από ιδρύσεως της το μακρινό 1977, ασκούσαμε κριτική στα δημόσια πρόσωπα της περιοχής. Κριτική καθαρή, καλοπροαίρετη, στηριζόμενη στις δηλώσεις και κυρίως τα έργα των προσώπων της επικαιρότητας τα οποία είχαν ενδιαφέρον για την κοινωνία.
Παράλληλα όμως δεν αρνηθήκαμε την αμφίδρομη κριτική από κανέναν. Καλοδεχούμενη όταν γινόταν στο πλαίσιο της ευπρέπειας και της λογικής.
Όπως πληροφορηθήκαμε τον αντίλογο προχθές σε σχόλιό μας του αγαπητού Σάββα Μελισσόπουλου που δημοσίευσε στο FB.
Είναι δεδομένη η στάση μας. Εμείς που κρίνουμε, έχουμε την υποχρέωση να δεχτούμε την κριτική των συμπολιτών. Όλοι κρινόμαστε. Αρκεί αυτό να γίνεται στο πλαίσιο αρχών δημοκρατικών και αληθινών γεγονότων.
Γ.Δ.


Συμβαίνουν κι αλλού
Την πατέντα των αποχωρήσεων, φωνών, διαμαρτυριών, αναβολών και εντάσεων δεν την έχουμε μόνον εμείς στο δημοτικό μας συμβούλιο. Τη συναντούμε στο Διδυμότειχο, στις Σέρρες, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη και τον Ίασμο.
Γενικό δηλαδή το κακό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφορμή για όλα αυτά που υποβαθμίζουν τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων δύο πράγματα και αιτίες. Το πρώτο και σοβαρότερο η απλή αναλογική και το δεύτερο η έλλειψη κουλτούρας συνεργασίας.
-Άρα, ας μη προβληματιζόμαστε, συμβαίνουν κι αλλού ευτράπελα και εντάσεις.
Γ.Δ.


Λες να;
Σας έχω ενημερώσει πριν 2-3 μήνες για το τι γίνεται στα δικαστήρια της Κομοτηνής με τους δεκάδες διακινητές που συλλαμβάνονται και που οι υποθέσεις αυτών μονοπωλούν τις δίκες.
Όμως προχθές, υπήρξε μια ασυνήθιστη και εν πολλοίς απίστευτη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν για απόπειρα διακίνησης επτά μεταναστών/ προσφύγων, δύο δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας.
Μετά τη σύλληψή τους σε αγροτική περιοχή του οικισμού Πυθίου Έβρου, με εντολή ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Η υπόθεση θα εξεταστεί από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας που θα αποφασίσει εάν τελικά θα εισαχθεί στο ακροατήριο και με ποια κατηγορία.
Γ.Δ.


Σεντούκι μου εσύ…
Είναι γνωστό πως σε δύσκολες και κρίσιμες περιόδους οι Έλληνες μικροαστοί πως έκρυβαν τα χρήματά τους στα σεντούκια, τα στρώματα, τα ψυγεία κλπ άλλους χώρους κατά την αντίληψή τους δεν θα έβρισκαν οι λωποδύτες.
Λοιπόν, αυτή η νοοτροπία που υπήρξε και πρόσφατα με την οικονομική κρίση, έκρυβε τελικά κάτι πρωτοφανές.
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ελλάδος αποκάλυψε πως κάποιοι Έλληνες αμέλησαν ή δεν θέλησαν να ανταλλάξουν τις δραχμές που κατείχαν με ευρώ. Κι αυτή η αμύθητη περιουσία των δραχμών φτάνει τα 500 εκ. ευρώ!
Χρήματα που έμειναν στα σεντούκια ή αλλού και που σήμερα είναι πλέον άχρηστα.
Γ.Δ.


Που ξεχωρίζει ο ηγέτης
Ένας ηγέτης, σε τοπικό, περιφερειακό ή και κεντρικό επίπεδο, ξεχωρίζει έναντι των υπολοίπων όταν επιλέγει τους σωστούς ανθρώπους στις ανάλογες θέσεις.
Δηλαδή, η επιλογή των άμεσων συνεργατών είναι το Α και το Ω για την επιτυχή λειτουργία και απόδοση μιας εταιρείας, ενός οργανισμού δημόσιου ή ιδιωτικού.
Η καθοδήγηση του επικεφαλής δεν αρκεί εάν οι άμεσοι συνεργάτες είναι γατάκια κι όχι αετοί.
Τα γατάκια θα νιαουρίζουν και θα ψάχνουν να βρουν τη μάνα τους, ο αετός θα βγει μπροστά, δυναμικά, με διάθεση και γνώσεις.
Η διαπίστωση επομένως περί επιλογής άξιων, ικανών και δραστήριων συνεργατών είναι αυτό που ξεχωρίζει τον επικεφαλής ηγέτη από έναν απλό διαχειριστή.
Γ.Δ.


Γηράσκουν αεί διδασκόμενοι
Αναδιοργανώνονται τα ΚΑΠΗ της Ξάνθης και εμπλουτίζουν με γνώσεις τα μέλη τους. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κ. Σταμάτης Σταματιάδης  θα ξεκινήσουν Μαθήματα ξένων γλωσσών όπως  Αγγλικά, Τουρκικά, Βουλγαρικά κ.α.  από το Κέντρο δια βίου μάθησης του Δήμου Ξάνθης ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν μαθήματα και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
«Γηράσκουν αεί διδασκόμενοι», λοιπόν και είναι πολύ σημαντικό τα μέλη των ΚΑΠΗ να μην νιώθουν περιθωριοποιημένοι λόγω έλλειψης βασικών δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες και στις ξένες γλώσσες. Παράλληλα θα ενταχθεί και πρόγραμμα Γυμναστικής  ενώ μέχρι τον Αύγουστο υλοποιείται το πρόγραμμα με τα θαλασσινά μπάνια!
Καλοπερνάνε στα ΚΑΠΗ…
Μ.Ξ.


Έπαιζε με τα …κουβαδάκια του στην παραλία της πλατείας!
Η Ξάνθη αυτές τις  μέρες ζει στον παλμό των αγώνων Beach volley “Xanthi masters ‘22”. Η πλατεία μεταβλήθηκε σε παραλία και οι  Ξανθιωτών έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγώνες. Καλή διοργάνωση και  επιτυχία του δήμου που επιλέχθηκε η πόλη μας να φιλοξενήσει του αγώνες αν και ξενίζει κάπως να βλέπουμε την πλατεία μας σαν παραλία. Μάλιστα κάποιος νεαρός μπερδεύτηκε  και το βράδυ πήρε τα …κουβαδάκια του και έπαιζε στην άμμο. Φίλοι  του τράβηξαν βίντεο και  φυσικά έγινε viral!
Τι να γίνει καθένας κάνει ότι  μπορεί για να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Κι ο δήμος μας παρέχει μια ευκαιρία να …ξεχαστούμε κάπως!
Ας μην είμαστε μίζεροι…
Μ.Ξ.


 Κηδεύτηκε χθες ο Αχμέτ Μετέ
Κηδεύτηκε σύμφωνα με το τυπικό της Μουσουλμανικής θρησκείας ο Αχμέτ Μετέ, χθες Παρασκευή στο κεντρικό Νεκροταφείο. Μετά την προσευχή στο σπίτι του και το χώρο που χρησιμοποιούσε ως ψευδομουφτεία, γύρω στις 7 η ώρα ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμη διαδικασία και η ταφή.
Τον νεκρό Αχμέτ Μετέ συνόδεψε πλήθος κόσμου, ενώ παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της τουρκικής βουλής ο πρόεδρος αυτής, Μουσταφά Σιεντόπ, ο πρόξενος στην Κομοτηνή, Ιμάμηδες και εκπρόσωποι από Ροδόπη και Έβρο, οι βουλευτές, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της μειονότητας και μειονοτικοί παράγοντες του τόπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει σύντομα η διαδικασία για την επιλογή του αντικαταστάτη του Αχ.Μετέ, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 57 χρόνων.
Γ.Δ.


Περαστικά
Ο λόγος απουσίας του δημάρχου τις δύο-τρεις ημέρες είναι ένα δυνατό λουμπάγκο.
Το δήλωσε ο ίδιος και πιστεύει πως μέχρι την Κυριακή, το αργότερο τη Δευτέρα θα είναι στο γραφείο του.
Το λουμπάγκο ως πάθηση της μέσης είναι μια δύσκολη περίπτωση διότι δυσκολεύει στο περπάτημα.
Όπως πληροφορήθηκα από συνεργάτη του ο Μανώλης Τσέπελης είναι γερό σκαρί, γυμνασμένος, αδύνατος, και με λίγη φροντίδα θα είναι και πάλι μάχιμος.
Από μας περαστικά.
Γ.Δ.


Σωστή επιλογή
Οφείλουμε να το πούμε. Ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση. Για την επιλογή του Χρ.Μέτιου στο πρόσωπο του Μιχάλη Αμοιρίδη να τοποθετηθεί ως πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και προώθησης Προορισμού στην ΑΜΘ.
Δηλαδή ο ρόλος του νέου Οργανισμού θα είναι συμβουλευτικός και θα στοχεύει στη συνδιαμόρφωση της σωστής τουριστικής στρατηγικής της Περιφέρειας.
Η προηγούμενη θητεία και απόδοση του Μ.Αμοιρίδη, την περίοδο Γ.Παυλίδη, αποτελεί εγγύηση σωστής επιλογής. Είναι σίγουρο πως και στη νέα του θέση θα επιδείξει τις ίδιες επιτυχίες και επιδόσεις.
Με δυο λόγια, απόλυτα σωστή επιλογή και ευχές για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες από τον συμπολίτη μας Μιχάλη Αμοιρίδη.
Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…